Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Brexit και από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Brexit και από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Στη μετά-Brexit εποχή, το Λονδίνο είναι πιθανόν να αποχωρήσει το 2021 από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η οποία όμως δημιουργήθηκε πριν από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον σκοπεύει να απορρίψει την απαίτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να λάβει εγγυήσεις από το Λονδίνο για το ότι θα συνεχίσει να τηρεί την ευρωπαϊκή νομοθεσία για τα ανθρώπινα δικαιώματα αφού το Ηνωμένο Βασίλειο ανακτήσει «πλήρως την ανεξαρτησία» του, γράφει η εφημερίδα The Sunday Telegraph.

Οι διαπραγματευτές του ΗΒ θα «αρνηθούν να δεχθούν τις ρήτρες» στην ακόμη υπό διαπραγμάτευση συμφωνία για το εμπόριο μετά το Brexit οι οποίες προϋποθέτουν ότι η Βρετανία θα παραμείνει μέρος της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, είναι ανοικτό το ενδεχόμενο το Λονδίνο να εγκαταλείψει από το 2021 την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο Ντόμινικ Κάμινγκς, σύμβουλος του Τζόνσον, τάσσεται εδώ και καιρό υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από τη Σύμβαση, θυμίζει η Telegraph.

Η κυβέρνηση Τζόνσον είχε εξαγγείλει ότι θα αναβαθμίσει τη νομοθεσία για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη διοικητική της νομοθεσία για να διασφαλίσει την ισορροπία μεταξύ των ατομικών δικαιωμάτων, την εθνική ασφάλεια και την αποτελεσματική διακυβέρνηση.

Αντιδράσεις

O προσωρινός ηγέτης των Φιλελεύθερων Δημοκρατικών Εντ Ντέιβι έγραψε στο Twitter: «Η Βρετανία θα έπρεπε να πρεσβεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα, όχι να τα πετάει στα σκουπίδια – και μαζί τη διεθνή φήμη μας».

Εκπρόσωπος των Εργατικών σχολίασε: «Η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δημιουργήθηκε πριν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ύστερα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Γράφτηκε από Βρετανούς δικηγόρους ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Σήμερα το Συντηρητικό κόμμα είναι ένα μείγμα εθνικιστών και ναρκισσιστών».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024