Κάθε show του Maison Margiela συνοδεύεται από ένα podcast στο οποίο ο διευθυντής δημιουργικού του οίκου μόδας John Galliano εξηγεί τις εμπνεύσεις του, τα θέματά του και τις ιδέες του για τη σεζόν.

Με το τελευταίο show του Maison Margiela, που έλαβε χώρα στο Παρίσι, ο John Galliano παρουσίασε μια νέα κολεξιόν για τον οίκο, της οποίας οι ρίζες είναι στη σειρά Replica του ίδιου του Martin Margiela.

Αλιεύοντας κομμάτια από καταστήματα ρούχων-δεύτερο χέρι και από παζάρια, η ομάδα στον Maison Margiela τα ξαναδημιουργεί με επιμελή φροντίδα.

Εξήγησε ο John Galliano ότι, στο show Φθινόπωρο-Χειμώνας 2020, η σειρά του, «Recicla» -επωνυμία η οποία συνθέτει τις λέξεις «recycle» και «replica»- ενσωματώνει προϋπάρχοντα φορέματα σε δημιουργίες που θα διατεθούν προς πώληση: φούστες από τούλι, σκισμένες ώστε να φαίνονται κασμίρ πουλόβερ που έχουν αγοραστεί από bazaar για καλό σκοπό.

 

Πέτα από vintage τζάκετ, ραμμένα πάνω σε τουνίκες από σιφόν.

Και άλλες αναδιατάξεις τέτοιου τύπου ή, καλύτερα, κολάζ ρούχων.

«Αισθάνομαι ότι όλοι κολυμπάμε σ’ αυτούς τους ρυθμούς ζωής που αντηχούν με τη «Recicla», η οποία στην πραγματικότητα έχει να κάνει με ανακύκλωση και upcycling, και η χαρά που έρχεται με το να μπορείς να πουλάς αυτά τα κομμάτια ανάμεσα στα άλλα της κολεξιόν με συναρπάζει» τόνισε ο John Galliano.

«Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν πάρα πολλά ρούχα στο κόσμο!» πρόσθεσε.

Γράψτε το σχόλιο σας