Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Raf Simons: Στο δυναμικό του οίκου Prada ο Βέλγος σχεδιαστής

Raf Simons: Στο δυναμικό του οίκου Prada ο Βέλγος σχεδιαστής

Μετά από μήνες εικασιών, ανακοινώθηκε ότι ο Raf Simons ενώνει τις δυνάμεις του με τον οίκο Prada.

Μετά από μήνες εικασιών, ανακοινώθηκε ότι ο Raf Simons ενώνει τις δυνάμεις του με τον οίκο Prada.

Η νέα δημιουργική συνεργασία

Ο Βέλγος σχεδιαστής – ο οποίος έχει σχεδιάσει για τον Jil Sander, τον Christian Dior και τον Calvin Klein – θα αναλάβει τον ρόλο του συνδιευθυντή δημιουργικού μαζί με τη Miuccia Prada με ίσες ευθύνες για τη λήψη αποφάσεων στον τομέα ευθύνης τους, ένα αντισυμβατικό σχήμα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο διορισμός θα τεθεί σε ισχύ στις 2 Απριλίου του 2020. Η πρώτη συλλογή που θα παρουσιάσουν μαζί θα είναι η γυναικεία για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2021, που θα παρουσιαστεί στο Μιλάνο τον Σεπτέμβριο.

Ο Raf Simons, ο οποίος θα συνεχίσει να σχεδιάζει για την ομώνυμη ετικέτα ανδρικών ενδυμάτων, είναι το πρώτο μεγάλο ταλέντο στο σχεδιασμό ενδυμάτων, εκτός της οικογένειας Prada που εντάσσεται στον οίκο από την ίδρυσή του. Το 1978, η Miuccia Prada κληρονόμησε το brand κατασκευής αποσκευών και το μετέτρεψε σε μια παγκόσμια μάρκα μόδας με τα δημιουργικά της σχέδια, ξεκινώντας με το λανσάρισμα του πρώτου επιτυχημένου σχεδίου τσάντας της εταιρείας – το 1985, και μια συλλογή ρούχων ready-to wear που ξεκίνησε το 1989.

Πίσω στα παλιά λημέρια!

O Simons είναι ένας από τους σημαντικότερους σχεδιαστές της βιομηχανίας και έχει ήδη μια συνεργασία με τον όμιλο Prada. Οι Miuccia Prada και Patrizio Bertelli προσέλαβαν τον Simons ως διευθυντή δημιουργικού του Jil Sander το 2005, όταν είχαν τον έλεγχο του brand και αναζητούσαν σχεδιαστή. Η επταετής θητεία του Simons στο brand ήταν μια εμπορική επιτυχία και ο Όμιλος Prada το πούλησε σε εταιρεία ιδιωτικών μετοχών του Λονδίνου το 2006.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας του Μιλάνο, ο οίκος Prada ανακοίνωσε τη συνεργασία με τον Raf Simons.

«Ο οίκος Prada με ενδιέφερε όλη μου τη ζωή»

«Ο οίκος Prada με ενδιέφερε όλη μου τη ζωή. Ανυπομονώ να εκφράσω σε όλους σας το διάλογο που θα έχω με την κ. Prada και την ομάδα της» δήλωσε ο Simons. «Για να είμαι ειλικρινής, ο κ. Bertelli με πλησίασε αμέσως μετά την έξοδό μου από τον Calvin Klein» πρόσθεσε ο Simons. «Η Miuccia και εγώ είχαμε μια συζήτηση για τη δημιουργικότητα στο σημερινό σύστημα μόδας. Και αυτό με ώθησε να ανοίξω το διάλογο με πολλούς σχεδιαστές, όχι μόνο την κ. Prada. Πρέπει να επανεξετάσουμε πώς η δημιουργικότητα μπορεί να εξελιχθεί στο σημερινό σύστημα μόδας» τόνισε.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Παρακολουθήστε live στις 21:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Game 2 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024