Συνάντηση “IMF/World Bank Group Constituency Meeting”, στην οποία μετέχουν Διοικητές Κεντρικών Τραπεζών, Υπουργοί και αντιπροσωπείες από την Ελλάδα, την Αλβανία, το Ανατολικό Τιμόρ, την Ιταλία, τη Μάλτα, την Πορτογαλία, το Σαν Μαρίνο, καθώς και εκπρόσωποι από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και την Παγκόσμια Τράπεζα.

Χωρις τον φόβο του κορωνοιού, χωρίς μάσκες, αλλά με μπουκαλάκια αντισηπτικό πραγμοποιήθηκε την Παρασκευή στην Τράπεζα της Ελλάδος η επίσημη συνάντηση “IMF/World Bank Group Constituency Meeting”, στην οποία μετέχουν Διοικητές Κεντρικών Τραπεζών, Υπουργοί και αντιπροσωπείες από την Ελλάδα, την Αλβανία, το Ανατολικό Τιμόρ, την Ιταλία, τη Μάλτα, την Πορτογαλία, το Σαν Μαρίνο, καθώς και εκπρόσωποι από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και την Παγκόσμια Τράπεζα.

Και όντως ο φόβος του κορωνοιόυ στην αρχή ήταν ορατός αφού επρόκειτο να υποδεχθούν αντιπροσωπείες από την Ιταλία. Ωστόσο ο κεντρικός τραπεζίτης Γιαννης Στουρνάρας φάνηκε… γενναίος και υποδέχθηκε τους Ιταλούς καλεσμένους του, με χειραψίες, αγκαλιές και με φιλιά.

Τα επιτόκια

Από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννης Στουρνάρας, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υφυπουργός Οικονομικών αρμόδιος για τηδημοσιονομική πολιτική κ. Θόδωρος Σκυλακάκης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γιάννης Τσακίρης, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων κ. Μιχάλης Αργυρού και ο  Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους κ. Δημήτρης Τσάκωνας.

Το σημαντικότερο θέμα που ενδιέφερε και την χώρα μας ήταν πώς επηρεάζουν τα χαμηλά επιτόκια το δημόσιο χρέος και ποσό δημοσιονομικό χώρο δίνει σε αυτό τα χαμηλά επιτόκια. Εκείνο που επίσης επισημάνθηκε είναι πόσο πίσω έμεινε η Ευρώπη στην. Ηλιακή τεχνολογία σε σύγκριση με τιμή ΗΠΑ, την Κίνα και την Κορέα.

Στη συνάντηση μετείχαν επίσης ο Εκτελεστικός Διευθυντής του ΔΝΤ κ. DomenicoFanizza και ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Παγκόσμιας Τράπεζας κ. Patrizio Pagano. Συμμετείχαν επίσης οι εκπρόσωποι της Ελλάδος στο ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα, κ.κ. Μιχάλης Μ. Ψαλιδόπουλος και Χρήστος Παπουτσής αντίστοιχα.

Στο πλαίσιο της συνάντησης πραγματοποιήθηκε Σεμινάριο με θέμα «Δημόσιο χρέος, Σταθερότητα και Ανάπτυξη» με εισηγητές τους κ.κ. Alex Pienkowski (ΔΝΤ) και Arup Banerji(Παγκόσμια Τράπεζα).

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr