Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το αυστηρό μήνυμα της Λέσβου

Το αυστηρό μήνυμα της Λέσβου

Το επαίσχυντο χρονικό της Μόριας ήδη γράφει αυτές τις ημέρες, τη ληξιαρχική πράξη τερματισμού της απανθρωπιάς προς τους φυγάδες των αιματηρών «σταυροφοριών» της Δύσης στη Μέση Ανατολή

Τα τελευταία τραγικά γεγονότα της Λέσβου αποτελούν το πρώτο και τελευταίο αυστηρό μήνυμα των κατοίκων του βορειοανατολικού Αιγαίου, όχι μόνον προς τον πολιτικό κόσμο της χώρας μας, αλλά και προς τα κέντρα αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μήνυμα και προειδοποίηση, ότι κανένα πλέον σημείο αυτού του γεωγραφικού χώρου υποδοχής και φιλοξενίας δεκάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών, δεν επιτρέπεται να μετασχηματιστεί σε απορριμματοδοχείο, ούτε και σε απόπατο της «πολιτισμένης» Ευρώπης.

Το επαίσχυντο χρονικό της Μόριας ήδη γράφει αυτές τις ημέρες, τη ληξιαρχική πράξη τερματισμού της απανθρωπιάς προς τους φυγάδες των αιματηρών «σταυροφοριών» της Δύσης στη Μέση Ανατολή. Αλλά και του τερματισμού της περιφρόνησης προς τους κατοίκους της Λέσβου, που επέδειξαν τα υποδειγματικότερα δείγματα διεθνιστικής αλληλεγγύης σε όλη αυτή την περίοδο της φυγής, από τις εστίες τους, των ταπεινωμένων και καταφρονεμένων του άλλοτε ευδαίμονος αραβικού έθνους.

Φυσικά, σε όλο αυτό το χρονικό της υποδοχής των φυγάδων, υπήρξαν και κηλίδες ασυγχώρητης αλητείας και στυγνής εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Επαναλαμβανόμενα κρούσματα δουλεμπορικής εκμετάλλευσης των προσφύγων από κάποια ντόπια ηθικά αποβράσματα, γιατί όχι και από ομάδες με ψευδεπίγραφες ταμπέλες ΜΚΟ. Ή τα λέμε λοιπόν όλα, ή τίποτα!

Όσο για τον πολιτικό κόσμο της χώρας μας, καιρός είναι να τερματιστεί το κρυφτούλι και το παιχνίδι της κολοκυθιάς, για το ποιος ήρξατο χειρών αδίκων στην κακοδιαχείριση του μεταναστευτικού. Όλοι τους είναι συνυπεύθυνοι, όχι μόνον για τα λάθη, αλλά κυρίως για την ευθυνοφοβία.

«Όταν ξεχείλισε το ποτήρι της ανοχής στην ελληνική και ευρωπαϊκή περιφρόνηση προς τον φιλόξενο λαό της Λέσβου, η απάντηση της τοπικής κοινωνίας ήταν αυτονόητη…»

Το κεφάλαιο των αλληλοκατηγοριών πρέπει πάραυτα να τελειώνει. Η δημιουργία πολιτισμένων κλειστών κέντρων υποδοχής και προσωρινής διαμονής σε όλη την Ελλάδα, με στόχο την ισόμετρη κατοπινή διασπορά και ανθρωπιστική αποκατάσταση των φυγάδων σε όλη την Ευρώπη πρέπει ν’ αποτελέσει το πρώτο πολιτικό μέλημα.

Οι κατά τόπους υπεύθυνοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οι βουλευτές όλων των εκλογικών περιφερειών, ανεξαρτήτως κομματικής ένταξης, ας ξεκινήσουν μια ομόθυμη εκστρατεία άμεσης αποσυμφόρησης των νησιών του ΒΑ Αιγαίου και προώθησης των προσφύγων και στις περιφέρειές τους. Και ας μη γυρίζουν τις πλάτες ο ένας εις βάρος του άλλου. Ο ωχαδερφισμός να τελειώνει.

Επόμενο στάδιο της αποκατάστασης του ολοένα αυξανόμενου προσφυγικού δυναμικού, λόγω της ανατολίτικης κουτοπονηριάς του χαλίφη Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είναι η ισόμετρη κατανομή των φυγάδων σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Να πειθαναγκαστούν τελικά και μετά από ασταμάτητες πιέσεις ενωμένου του πολιτικού μας κόσμου, τα κέντρα αποφάσεων των Βρυξελλών και του Στρασβούργου, ν’ ανοίξουν τις πόρτες κάποιων «λουφαδόρων» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στους ταπεινωμένους και καταφρονεμένους των δυτικών νεο-σταυροφοριών.

Κάθε εκτροπή από τους παραπάνω στόχους θα είναι ντροπή για μια χώρα, όπως η Ελλάδα, που πάντα πρωτοστατούσε στους κοινωνικούς και δημοκρατικούς αγώνες!

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024