Μπιφτέκια από κινόα
Είναι εύκολα στην εκτέλεση και μπορούν να σερβιριστούν με σαλάτα ή ρύζι ή να γίνουν μπέργκερ
Προετοιμασία 10΄, Αναμονή τουλάχιστον 30΄, Ψήσιμο 15′
Υλικά (για 4 μερίδες)
1¼ κούπας κινόα βρασμένη
2 αυγά
2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
1/2 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
1/4 κουτ. γλυκού σκόρδο σε σκόνη
1/2 κούπα ψωμί σικάλεως τριμμένο
100 γρ. καπνιστός σολομός
λίγος άνηθος
1 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά, εκτός από το σολομό και τον άνηθο, σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας. Σκεπάζουμε με μεμβράνη το μείγμα και το βάζουμε για τουλάχιστον 30 λεπτά στο ψυγείο. Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και, αν είναι στεγνό, προσθέτουμε 1 – 2 κουτ. σούπας νερό.
Πλάθουμε μπιφτέκια σε μέγεθος της αρεσκείας μας.
Τα ψήνουμε σε αντικολλητικό σκεύος που έχουμε τοποθετήσει σε μέτρια φωτιά, για 6 – 7 λεπτά από κάθε πλευρά.
Πάνω από κάθε μπιφτέκι βάζουμε μία φέτα καπνιστού σολομού και γαρνίρουμε με άνηθο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Ηλεκτρική ενέργεια: Το roadmap για τις νέες μονάδες «Θερμοηλεκτρική Κομοτηνής» και «Ηλεκτροπαραγωγή Αλεξανδρούπολης»
- Έχασε μια θέση: Στο Νο.8 της παγκόσμιας κατάταξης ο Τσιτσιπάς
- Ερντογάν: «Προστατεύουμε την κληρονομιά των προγόνων μας» λέει για τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί
- ΚΟΚ: Το πρόστιμο που προβλέπεται σε όσους κρατάνε θέση πάρκινγκ στο δρόμο
- Τουρκία: Πολλοί νεκροί και τραυματίες από σύγκρουση βυτιοφόρου με λεωφορείο
- «Ο Ιωαννίδης βρίσκεται στην πρώτη θέση της μεταγραφικής λίστας της Σπόρτινγκ»