Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Tα λάθη που κάνεις απέναντι στη σύντροφό σου

Tα λάθη που κάνεις απέναντι στη σύντροφό σου

Το σίγουρο είναι πως σε κάθε περίπτωση τα πράγματα έχουν κι άλλες οπτικές πέραν της δικής σου

Το θέμα είναι να κατανοείς τα λάθη που λες και κάνεις στο συμπεριφορικό κομμάτι, απέναντι στη σύντροφό σου. Είναι ορισμένα πράγματα που οφείλεις να αναγνωρίζεις. Το συγκεκριμένο άρθρο δεν απευθύνεται σε όλους τους άντρες, καθώς δεν αναπαράγουν όλοι σεξιστικά στερεότυπα και δεν έχουν όλοι σεξιστική συμπεριφορά.

Οι περισσότεροι άντρες στην εποχή μας άλλωστε ξέρουν τι σημαίνει σεβασμός και γυναικεία δικαιώματα. Στην ουσία τα βασικά και στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα.

Σεξιστική συμπεριφορά

Το έχεις ακούσει μάλλον και έχεις αμφισβητήσει ότι την έχεις. Κι όμως αν κάνεις ορισμένα από τα παρακάτω την έχεις. Επί παραδείγματα, είσαι σε μια φάση στην οποία επιμένεις να κεράσεις το ποτό σε μια άγνωστη, όχι από κίνηση φλερτ (που οκ είναι φλερτ) αλλά γιατί νομίζεις ότι έτσι θα μπορέσεις πιο εύκολα να την ρίξεις στο κρεβάτι.

Το να αντιμετωπίζεις μια γυναίκα ως ένα αντικείμενο που θα ικανοποιήσει τις ερωτικές σου διαθέσεις, είναι κάτι που προέρχεται από τον μεσαίωνα. Το να βάζεις «πρέπει» τα οποία θεωρείς ότι οφείλεται να άπτονται πάνω στη γυναίκα, είτε στο πώς εκείνη ντύνεται, είτε στο πώς εκείνη βάφεται και συμπεριφέρεται, δεν αφορά εσένα από τη στιγμή που δε βλάπτει κανέναν.

Το να λες σε μια γυναίκα ότι έχει ντυθεί «προκλητικά» είναι σα να της λες ότι «προκαλεί» την όποια παρενόχληση που ίσως δεχθεί από κάποιον αχαρακτήριστο. Δεν είναι εκείνη «προκλητική» αλλά αυτός που συμπεριφέρεται σεξιστικά είναι.

Το να της απαγορεύεις να ντύνεται και να βάφεται με συγκεκριμένο τρόπο επειδή έχετε σχέση και δε θες να την φλερτάρουν, τότε είναι αιτία για να σου πει κάποιος να μπεις σε μια σπηλιά και να ζωγραφίσεις στα τοιχώματα έναν ιδεατό φαλλοκρατικό κόσμο.

Δεν είναι θέμα φεμινισμού

Δε χρειάζεται να είναι κάποια απαραίτητα φεμινίστρια για να σου πει τα στοιχειώδη ως προς το πώς θα συμπεριφέρεσαι απέναντι στις γυναίκες, τις γνωστές, τις άγνωστες, τη σύντροφό σου. Θα σέβεσαι την αυτοδιάθεση που έχει η κάθε μια.

Μια γυναίκα θα βάφεται όσο και όπως γουστάρει χωρίς να έχει εσένα να της λες πώς και τι εκτός αν στο είπε ή εκτός αν είσαι αισθητικός και στο ζήτησε. Δε θα της πεις τι θα φοράει γιατί υπάρχουν αχαρακτήριστοι άντρες που παρενοχλούν, να είναι το πρόβλημά σου οι άντρες που παρενοχλούν.

Sports in

Ο Κέιν δεν έχει αντίπαλο στη μάχη για το «Χρυσό Παπούτσι»

Ο Χάρι Κέϊν είναι στην κορυφή της λίστας των κορυφαίων σκόρερ στα γήπεδα της Ευρώπης – Τέταρτος ο Βαγγέλης Παυλίδης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024