Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το αφήγημα και το «All… Kobe Game»!

Το αφήγημα και το «All… Kobe Game»!

Δεν ήταν ένα All Star Game σαν όλα τα υπόλοιπα, αλλά ένα All Kobe Game που συνεπήρε όλο τον κόσμο. Μια μπασκετική λιτανεία στη χάρη του!

‘Η οι Αμερικανοί μας είπαν ψέματα ή ελόγου μας επλανήθημεν πλάνην οικτράν!

Το εννοώ αυτό διότι μπροστά στην εισαγωγή του 69ου Αll Star Game ωχριούν ακόμη και οι τελετές έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων!

Το σπαραξικάρδιο τραγούδι της χαρισματικής Τζένιφερ Χάντσον ήταν μόνο η αφορμή. Η διήγηση του ηθοποιού και ράπερ Common έγινε η αιτία και όλα τα άλλα αποτελούν ιστορία!

Εκείνοι που δεν έκλαψαν το βράδυ της 26ης Iανουαρίου, όταν δυστυχώς η είδηση του θανάτου του Κόμπι Μπράιαντ δεν ενέπιπτε στα συνηθισμένα fake news, ασφαλώς θα βαλάντωσαν στο κλάμα χθες τα ξημερώματα παρακολουθώντας όλα όσα εκτυλίχθηκαν στο United Center του Σικάγου: δεν αναφέρομαι στο αγωνιστικό σκέλος, που κι αυτό ξέφυγε κατά πολύ από τη ρουτίνα, αλλά στο ψυχολογικό και δη στο συναισθηματικό.

Ράγισαν καρδιές το δίχως άλλο και μέσα σε λίγα λεπτά, πολύ προτού αρχίσει ο αγώνας, το Σικάγο μας διηγήθηκε την ιστορία της πόλης, του μπάσκετ και του Κόμπι Μπράιαντ, στον οποίο ούτως ή άλλως ήταν αφιερωμένο το All Star Weekend.

Μας διηγήθηκε ακόμη και την ιστορία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, η μόνη που διέλαθε ήταν εκείνη του… Αλ Καπόνε!

Τι κατάφεραν οι μπαγάσες οι Αμερικανοί; Να παρουσιάσουν ένα (καλώς εννοούμενο και όχι με την αρνητική διάσταση που εξέλαβε τα τελευταία χρόνια) αφήγημα με το οποίο τάραξαν τις πιο ευαίσθητες χορδές του κοινού που είχε πλημμυρίσει το γήπεδο, αλλά και των απανταχού της γης τηλεθεατών.

Προχθές συμπληρώθηκαν τρεις εβδομάδες από εκείνη την Κυριακή που σταμάτησε η Γη, όπως είχε πει ο Ντουέιν Γουέιντ: τρεις εβδομάδες στις οποίες το ΝΒΑ και συλλήβδην η μπασκετική φυλή προσπαθούν να συμβιβαστούν με τον αδόκητο χαμό του «Black Mamba» που (δεν υπάρχει αμφιβολία πως) από εκεί ψηλά θα χαμογελούσε βλέποντας τι του σκάρωσαν οι αμφιτρύωνες της παραδοσιακής φιέστας…

Στο τέλος της βραδιάς ήταν ολοφάνερο πως εκτός από το βραβείο του MVP, που πλέον φέρει το όνομά του, άλλαξε και ο τίτλος της διοργάνωσης…

Δεν ήταν ένα All Star Game σαν όλα τα υπόλοιπα, αλλά ένα All Kobe Game που συνεπήρε όλο τον κόσμο. Μια μπασκετική λιτανεία στη χάρη του!

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024