«Είμαστε σε καθημερινή επικοινωνία με την προεδρία της κυβέρνησης για οποιοδήποτε θέμα αφορά τη μεταναστευτική πολιτική» ήταν το σχόλιο του υπουργού Νότη Μηταράκη, για τη φερόμενη ενόχληση του Μαξίμου αναφορικά με την απόφαση για το «πάγωμα» επιτάξων εκτάσεων στα νησιά, μιλώντας στην εκπομπή Live News του MEGA.

«Είμαστε σε καθημερινή επικοινωνία με την προεδρία της κυβέρνησης για οποιοδήποτε θέμα αφορά τη μεταναστευτική πολιτική» ήταν το σχόλιο του υπουργού Μεταναστευτική Πολιτικής, Νότη Μηταράκη, για τη φερόμενη ενόχληση του Μεγάρου Μαξίμου αναφορικά με την απόφαση για το «πάγωμα» επιτάξων εκτάσεων στα νησιά, μιλώντας στην εκπομπή Live News.

«Όλα τα θέματα συζητιούνται» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός, τονίζοντας πως είναι πολύ σημαντικό για το άσυλο να λειτουργήσει η κλειστή δομή.

Το χρονοδιάγραμμα μετά το πάγωμα

Μιλώντας για το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης μετά το «πάγωμα» της απόφασης, τόνισε πως «δίνουμε μια εβδομάδα διορία στην τοπική αυτοδιοίκηση, αν θεωρεί ότι οι τοποθεσίες που έχουν επιλεγεί δεν είναι βέλτιστες, ας υποδείξει νέες τοποθεσίες. Αυτό δεν αλλάζει το σχεδιασμό και το χρονοδιάγραμμα».

Όπως είπε ο κ. Μηταράκης, «τα έργα θα ξεκινήσουν στο αμέσως προσεχές διάστημα» χωρίς ωστόσο να το προσδιορίζει.

«Αυτή η εβδομάδα που δόθηκε διορία δεν μας καθυστερεί καθόλου στην υλοποίηση του σχεδίου αλλά μας δίνει την ευκαιρία να συζητήσουμε για άλλη μια φορά με την τοπική αυτοδιοίκηση» πρόσθεσε.

Μεγάλοι κίνδυνοι και προβλήματα

Παράλληλα, συμπλήρωσε πως «η κατάσταση που επικρατεί στα νησιά δημιουργεί μεγάλους κινδύνους και προβλήματα στην τοπική κοινωνία αλλά εμποδίζει τη σωστή εφαρμογή του νέου νόμου που ισχύει από την 1η Ιανουαρίου.

Τέλος, υποστήριξε πως στις πρώτες πέντε εβδομάδες του 2020 η κυβέρνηση εξέδωσε 1.106 απορριπτικές αποφάσεις ασύλου. «Πρέπει να το αντιληφθούν στα νησιά πως όσο τα κέντρα είναι ανοιχτά δυσχεραίνεται και η δημόσια ασφάλεια και η δυνατότητα επιστροφών».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr