Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ : Υποψήφιοι των Δημοκρατικών δεν γνώριζαν ποιος είναι πρόεδρος στο Μεξικό

ΗΠΑ : Υποψήφιοι των Δημοκρατικών δεν γνώριζαν ποιος είναι πρόεδρος στο Μεξικό

Η κεντρώα γερουσιαστής Ειμι Κλόμπουτσαρ και ο δισεκατομμυριούχος Τομ Στάιερ, υποψήφιοι και οι δύο για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, δεν γνώριζαν το όνομα του προέδρου του Μεξικού.

Τρεις διεκδικητές της υποψηφιότητας του Δημοκρατικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου ρωτήθηκαν ποιο είναι το όνομα του προέδρου του Μεξικού, γείτονος και μεγάλου εμπορικού εταίρου των ΗΠΑ. Μόνο ένας απάντησε: ο Πιτ Μπούτιτζετζ, κεντρώος, που βρίσκεται σε άνοδο.

Στη Νεβάδα…

Η κεντρώα γερουσιαστής Ειμι Κλόμπουτσαρ και ο δισεκατομμυριούχος που έχει μετατραπεί σε οικολόγο ακτιβιστή Τομ Στάιερ κόμπιασαν.

«Οχι», απάντησε η Κλόμπουτσαρ, ερωτηθείσα την Πέμπτη από δημοσιογράφο του ισπανόφωνου τηλεοπτικού δικτύου Telemundo ποιο είναι το όνομα του προέδρου του Μεξικού. «Ξέχασα», είπε από την πλευρά του ο Στάιερ. Ο Μπούτιτζετζ αποκρίθηκε «ναι, είναι ο πρόεδρος Λόπες Ομπραδόρ… ελπίζω», αφού ξεπέρασε τον αρχικό δισταγμό.

Οι τρεις υποψήφιοι, το κόμμα των οποίων ισχυρίζεται πως είναι αυτό που μπορεί να κινητοποιήσει περισσότερο τους λατινοαμερικάνους ψηφοφόρους, έδιναν συνέντευξη στο περιθώριο φόρουμ στη Νεβάδα.

Σε αυτήν την Πολιτεία θα διεξαχθεί στις 22 Φεβρουαρίου η επόμενη εσωκομματική ψηφοφορία των Δημοκρατικών για την ανάδειξη του υποψήφιου ή της υποψήφιας του κόμματος για την προεδρία στις εκλογές του Νοεμβρίου – και όπου το ένα τρίτο του πληθυσμού είναι ισπανόφωνο.

Προβάδισμα  Μπούτιτζετζ

Ο 38χρονος Πιτ Μπούτιτζετζ, πρώην δήμαρχος της μικρής πόλης Σάουθ Μπεντς στην Ιντιάνα, πήρε προβάδισμα, μαζί με τον προοδευτικό γερουσιαστή Μπέρνι Σάντερς, 78 ετών, στις δύο πρώτες εσωκομματικές ψηφοφορίες των Δημοκρατικών στο πλαίσιο της διαδικασίας για την ανάδειξη αυτού ή αυτής που θα αντιμετωπίσει τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ εξελέγη πρόεδρος του Μεξικού το 2018.

Οι ΗΠΑ και το Μεξικό μοιράζονται σύνορα μήκους 3.000 και πλέον χιλιομέτρων. Πέραν της μετανάστευσης, ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Τραμπ μετέτρεψε την επαναδιαπραγμάτευση της NAFTA, της συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου της χώρας του με το Μεξικό και τον Καναδά, σε άρμα μάχης της πολιτικής του.
Η νέα συμφωνία ανάμεσα στις τρεις χώρες εγκρίθηκε στα μέσα Ιανουαρίου από το αμερικανικό Κογκρέσο.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ. Παρακολουθήστε live στις 17:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Λαμία – ΠΑΟΚ για την 7η αγωνιστική των play offs της Stoiximan Superleague. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 1 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024