Το Maison Matisse δημιουργήθηκε από την τέταρτη γενιά της διάσημης οικογένειας ζωγράφων: Henri Matisse.

Το design house θέλει να προσφέρει μέσω των συλλογών του μια σύγχρονη ερμηνεία των έργων του καλλιτέχνη, διαιωνίζοντας το ύφος και το καλλιτεχνικό του σύμπαν.

Η έμπνευση πίσω από την συλλογή

«Ψάξαμε μια ιδέα να φέρουμε το πνεύμα του παππού μου χωρίς να αναπαράγουμε ακριβώς τι έκανε τόσο καλά στην εποχή του », δήλωσε ο εγγονός του καλλιτέχνη, Jean-Matthieu Matisse. «Μια συλλογή αντικειμένων ήταν εύκολη να δημιουργηθεί καθώς στα έργα του, υπήρχαν πάντα αντικείμενα: ένα βάζο, ένα στάμνα, μια καρέκλα».

Πέρυσι συνεργάστηκαν με διάσημους διεθνείς σχεδιαστές όπως οι αδελφοί Bouroullec, Alessandro Mendini ή Jaime Hayon για μια σειρά πολύχρωμων βάζων.

Η νέα συλλογή

Για αυτό το δεύτερο κεφάλαιο, το Maison Matisse αποφάσισε να συνεργαστεί με τη νεαρή γαλλο-πολωνή σχεδιάστρια Marta Bakowski για να εργαστεί σε μια συλλογή επιτραπέζιων σκευών. Εμπνευσμένο από το ζωγραφικό έργο «La Musique», ζωγραφισμένο το 1939, η συλλογή των κεραμικών αντικειμένων παίζει με το εικονιστικό στυλ του Henri Matisse: τις κυματιστές καμπύλες των φύλλων, τον κανονικό ρυθμό του πλέγματος, το ρυθμό των γεωμετρικών σχημάτων, τα σχέδια. Τα 14 κομμάτια περιλαμβάνουν πιατέλες, μπολ σερβιρίσματος, μπουκάλια, πιάτα και κανάτες. Ορισμένα είναι πιο γραφικά με πολύχρωμα αυθόρμητα σχέδια, όταν άλλα διακοσμούνται με ένα αφελές σχέδιο στο χέρι και μια μαλακότερη παλέτα χρωμάτων.