Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η τραγική ιστορία της 7χρονης Βαλεντίν - Το θρίλερ της «εξαφάνισης»

Η τραγική ιστορία της 7χρονης Βαλεντίν – Το θρίλερ της «εξαφάνισης»

Η υπόθεση της εξαφάνισης της Βαλεντίν είχε αίσιο τέλος, καθώς η μικρή βρέθηκε σε συγγενικό πρόσωπο σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για την αδελφή της νεκρής μητέρας της ανήλικης, στη Γαλλία.

Σε θρίλερ είχε εξελιχθεί η υπόθεση της εξαφάνισης της 7χρονης Βαλεντίν από το Κονγκό, της οποίας τα ίχνη αγνοούνταν από τα μέσα Δεκεμβρίου του 2019.

Η υπόθεση ωστόσο είχε αίσιο τέλος, καθώς η μικρή βρέθηκε σε συγγενικό πρόσωπο σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για την αδελφή της νεκρής μητέρας της ανήλικης, στη Γαλλία.

Το χρονικό της υπόθεσης

Τα ίχνη της μικρής Βαλεντίν, η οποία διέμενε στο Παγκράτι με τον πατέρα της, χάθηκαν δύο μέρες πριν από τα Χριστούγεννα. Ωστόσο η εξαφάνιση της δηλώθηκε παραμονή Χριστουγέννων, ενώ ο πατέρας της είχε πει στους αστυνομικούς του ΑΤ Παγκρατίου ότι το κοριτσάκι είχε πάει για ψώνια.

Ωστόσο, μαρτυρίες πολιτών στο Χαμόγελο του Παιδιού, έφεραν την έρευνα στο Μαρούσι και πιο συγκεκριμένα στον σταθμό της Νερατζιώτισσας.

Εκεί, ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, που είχαν μυρίσει ρούχα της εντόπισαν ίχνη της Βαλεντίν σε κάποια σημεία. Ωστόσο το στίγμα της χάθηκε.

Οι επαφές με τη Γαλλία

Στο κινητό τηλέφωνο του πατέρα της 7χρονης βρέθηκαν επικοινωνίες με άτομα από την Γαλλία, πριν και μετά την εξαφάνιση της κόρης του.

Όπως έχει γίνει γνωστό, στη Γαλλία βρίσκεται η πρώην σύντροφος του πατέρα της 7χρονης και εξετάζεται το ενδεχόμενο η συγκεκριμένη γυναίκα να πήρε μαζί της το παιδί, με σκοπό να το δώσει για υιοθεσία, λαμβάνοντας βέβαια χρηματικό ποσό για την πράξη της.

Σκόπευσε να το «σκάσει» στη Γαλλία

ο πατέρας του ανήλικου κοριτσιού είχε έρθει σε συνεννόηση με συγγενικό του πρόσωπο, προκειμένου να μεταφερθεί η ανήλικη στη Γαλλία.

Δείτε επίσης: Γιατί οι άνθρωποι προβάλλουν τη σχέση τους στα social media

Το συγγενικό του πρόσωπο, σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για την αδελφή της νεκρής μητέρας της ανήλικης, αφίχθη στην Ελλάδα και κατάφερε να αναχωρήσει προς τη Γαλλία στις 21 Δεκεμβρίου 2019 μαζί με την Βαλεντίν.

Μάλιστα, για να το καταφέρει, χρησιμοποίησε το διαβατήριο μιας από τις κόρες της, με την οποία η Βαλεντίν είχε ίδια ηλικία, ενώ έμοιαζαν αρκετά και τα χαρακτηριστικά τους.

Στη συνέχεια, ο πατέρας δήλωσε ψευδώς την εξαφάνιση της κόρης του, στις 23 Δεκεμβρίου. Εκείνη τη στιγμή ξεκίνησαν και οι έρευνες για τον εντοπισμό του μικρού κοριτσιού.

Ο πατέρας του μικρού κοριτσιού, που προσήχθη από τους αστυνομικούς για περαιτέρω εξέταση έπειτα από τις δηλώσεις του σε τηλεοπτική εκπομπή, είχε προσχεδιάσει τη φυγή του στη Γαλλία.

Μάλιστα, είχε εκδώσει αεροπορικό εισιτήριο με σημερινή ημερομηνία. Ωστόσο το ταξίδι του απετράπη λόγω της προσαγωγής και εξέτασης του από τις αστυνομικές Αρχές.

«Έσπασε» ο πατέρας

Ο πατέρας της ανήλικης Βαλεντίν δεν άντεξε στην πίεση των αστυνομικών και τους αποκάλυψε όλη την αλήθεια.

Μάλιστα, σήμερα το πρωί παρουσία αστυνομικών υπήρξε επικοινωνία – βιντεοκλήση του πατέρα με την ανήλικη κόρη του.

Για την υπόθεση υπάρχει στενή συνεργασία με τις αρμόδιες Γαλλικές Αρχές, ενώ έχει ενημερωθεί ο Εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης Αθηνών.

Τι λέει ο δικηγόρος

Ο δικηγόρος του πατέρα, ο οποίος ήταν αυτός που ενημέρωσε τις αρχές στις 24 Δεκεμβρίου για την εξαφάνιση – κατά τα λεγόμενά του – της 7χρονης υποστηρίζοντας πως την έψαξε για λίγο πεζός και μετά επέστρεψε στο σπίτι τους, όπου τον πήρε ο ύπνος, είπε, επίσης, «αποκλείω κατηγορηματικά την διάπραξη αδικήματος σε ό,τι αφορά την ανήλικη Βαλεντίν, αλλά δεν μπορώ με απόλυτη βεβαιότητα να γνωρίζω τι προηγήθηκε της εξαφάνισης της. Ο ίδιος βρίσκεται σε πάρα πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, στα όρια της κατάρρευσης. Ελπίζω ο πατέρας να καταθέσει την πλήρη αλήθεια και σύντομα να βρεθεί σώα και υγιής η μικρή Βαλεντίν».

Σε βάρος του πατέρα έχει σχηματιστεί δικογραφία με κατηγορίες για παράβαση του άρθρου 216 του Ποινικού κώδικα, δηλαδή για κατοχή πλαστών εγγράφων, τα οποία δεν αφορούν την άδεια διαμονής και το ταξιδιωτικό έγγραφο που έχει στην κατοχή του. Κατηγορείται, επίσης, για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών. Μαζί του οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα άλλοι έξι φίλοι του καθώς στον χώρο που διαμένουν εντοπίστηκε ένα πλαστό δελτίο ταυτότητας.

Ερευνες σε Παρίσι και Λυών

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη το «Βήμα» είχε αποκαλύψει ότι οι έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας στρέφονταν σε άτομα αφρικανικής καταγωγής που διαμένουν στο Παρίσι και την Λυών.

Η ΕΛΑΣ διαθέτει στοιχεία από την εξέταση των κινητών και των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης του πατέρα της επτάχρονης, για επαφές που διατηρούσε στις δύο αυτές γαλλικές πόλεις με ομοεθνείς του, κι ήδη έχει ζητηθεί διεθνής αστυνομική συνεργασία για τον εντοπισμό της μικρής.

Παράλληλα οι αστυνομικοί εστιάζουν την προσοχή τους σε αναφορές συμμαθητριών και φίλων της επτάχρονης ότι «λίγες ώρες πριν την εξαφάνιση της τους είχε αναφέρει ότι θα αναχωρούσε για ταξίδι». Μάλιστα στην συνέχεια φέρεται να τους αποχαιρέτησε.

Επιπλέον οι αστυνομικοί συγκεντρώνουν πληροφορίες για προγενέστερο ταξίδι του πατέρα της επτάχρονης στην Γαλλία, σε αναφορές του ότι «του ζητήθηκε από ΜΚΟ να υιοθετήσουν την επτάχρονη», όπως και σε δεδομένα τηλεφωνικών κλήσεων απο τις οποίες προσδιορίζεται τις κρίσιμες ώρες μετακίνηση του στο «Ελευθεριος Βενιζέλος».

Σύμφωνα με αυτή την εκδοχή ο πατέρας της επτάχρονης φρόντισε, μετά από μεθοδικές κινήσεις, ώστε η κόρη του να ταξιδέψει -πιθανόν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα – στην Γαλλία όπου θα την περίμεναν ομοεθνείς ου ή κι άλλα πρόσωπα, με την ελπίδα «καλύτερων συνθηκών ζωής».

Κι αυτό με το δεδομένο ότι η επτάχρονη δεν είχε ακόμη την δυνατότητα ν’ αποκτήσει διαβατήριο, η έκδοση του οποίου υπολογιζόταν σε 4-5 μήνες. Παράλληλα έρευνες συνεχίζονται και στην περιοχή του Παγκρατίου κι εξετάζονται κι αλλα σενάρια για τις συνθήκες και τους λόγους εξαφάνισης της επτάχρονης, με την ελπίδα ότι είναι καλά στην υγεία της .

Είχε χαιρετήσει τους συμμαθητές της

Παράλληλα οι αστυνομικοί εστιάζουν την προσοχή τους σε αναφορές συμμαθητριών και φίλων της επτάχρονης ότι «λίγες ώρες πριν την εξαφάνισή της, τους είχε αναφέρει ότι θα αναχωρούσε για ταξίδι». Μάλιστα στη συνέχεια φέρεται να τους αποχαιρέτησε.

Επιπλέον οι αστυνομικοί συγκεντρώνουν πληροφορίες για προγενέστερο ταξίδι του πατέρα της επτάχρονης στη Γαλλία, σε αναφορές του ότι «του ζητήθηκε από ΜΚΟ να υιοθετήσουν την επτάχρονη», όπως και σε δεδομένα τηλεφωνικών κλήσεων από τις οποίες προσδιορίζεται τις κρίσιμες ώρες μετακίνησή του στο «Ελευθεριος Βενιζέλος».

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024