Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Θρίλερ με την εξαφάνιση της μικρής Βαλεντίν - «Ελπίζω ο πατέρας να πει όλη την αλήθεια»

Θρίλερ με την εξαφάνιση της μικρής Βαλεντίν – «Ελπίζω ο πατέρας να πει όλη την αλήθεια»

Διαστάσεις θρίλερ παίρνει η υπόθεση εξαφάνισης της 7χρονης Βαλεντίν από το Παγκράτι στις 23 Δεκεμβρίου, αφού μετά τη μαραθώνια εξέτασή του συνελήφθη ο πατέρας της, τη στιγμή που οι έρευνες έχουν εξαπλωθεί σε πόλεις της Γαλλίας

Διαστάσεις θρίλερ παίρνει η υπόθεση εξαφάνισης της 7χρονης Βαλεντίν από το Παγκράτι στις 23 Δεκεμβρίου, αφού μετά τη μαραθώνια εξέτασή του συνελήφθη ο πατέρας της, τη στιγμή που οι έρευνες έχουν εξαπλωθεί σε πόλεις της Γαλλίας.

«Ο πατέρας της 7χρονης Βαλεντίν συνεχίζει να εξετάζεται ως μάρτυρας για την εξαφάνιση της ανήλικης θυγατέρας του για δεύτερη συνεχή μέρα» δήλωσε στο Star o δικηγόρος του πατέρα.

Όπως εξηγεί «η Αστυνομία επικεντρώνει τις έρευνες της στην καταγγελία του ίδιου του πατέρα την προηγούμενη Παρασκευή σε τηλεοπτική εκπομπή του Alpha. Εκεί, μεταξύ άλλων, ο πατέρας υποστήριξε ότι ενδεχομένως η πρώην σύντροφός του σχετίζεται με την εξαφάνιση της Βαλεντίν, καθώς βρίσκεται στο Παρίσι και μπορεί να έπεισε την μικρή να την ακολουθήσει».

Οι τηλεφωνικές επικοινωνίες με τη Γαλλία

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο κινητό τηλέφωνο του πατέρα της 7χρονης βρέθηκαν επικοινωνίες με άτομα από την Γαλλία, πριν και μετά την εξαφάνιση της κόρης του.

Όπως έχει γίνει γνωστό, στη Γαλλία βρίσκεται η πρώην σύντροφος του πατέρα της 7χρονης και εξετάζεται το ενδεχόμενο η συγκεκριμένη γυναίκα να πήρε μαζί της το παιδί, με σκοπό να το δώσει για υιοθεσία, λαμβάνοντας βέβαια χρηματικό ποσό για την πράξη της.

Ο δικηγόρος του πατέρα, ο οποίος ήταν αυτός που ενημέρωσε τις αρχές στις 24 Δεκεμβρίου για την εξαφάνιση – κατά τα λεγόμενά του – της 7χρονης υποστηρίζοντας πως την έψαξε για λίγο πεζός και μετά επέστρεψε στο σπίτι τους, όπου τον πήρε ο ύπνος, είπε, επίσης, «αποκλείω κατηγορηματικά την διάπραξη αδικήματος σε ό,τι αφορά την ανήλικη Βαλεντίν, αλλά δεν μπορώ με απόλυτη βεβαιότητα να γνωρίζω τι προηγήθηκε της εξαφάνισης της. Ο ίδιος βρίσκεται σε πάρα πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, στα όρια της κατάρρευσης. Ελπίζω ο πατέρας να καταθέσει την πλήρη αλήθεια και σύντομα να βρεθεί σώα και υγιής η μικρή Βαλεντίν».

Ο πατέρας της Βαλεντίν αναμένεται σήμερα το μεσημέρι να οδηγηθεί στον εισαγγελέα καθώς σε βάρος του «έχει σχηματιστεί δικογραφία με κατηγορίες για παράβαση του άρθρου 216 του Ποινικού κώδικα, δηλαδή για κατοχή πλαστών εγγράφων, τα οποία δεν αφορούν την άδεια διαμονής και το ταξιδιωτικό έγγραφο που έχει στην κατοχή του. Κατηγορείται, επίσης, για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών. Αναμένεται να δικαστεί στο αυτόφορο τριμελές Πλημμελοδικείο Αθηνών».

Έρευνες σε Παρίσι και Λυών

Όπως αναφέρουν, δε, οι πληροφορίες του «Βήματος» οι έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας στρέφονται πλέον σε άτομα αφρικανικής καταγωγής που διαμένουν στο Παρίσι και την Λυών.

Η ΕΛ.ΑΣ διαθέτει στοιχεία από την εξέταση των κινητών και των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης του πατέρα της επτάχρονης, για επαφές που διατηρούσε στις δύο αυτές γαλλικές πόλεις με ομοεθνείς του, κι έχει ήδη ζητηθεί διεθνής αστυνομική συνεργασία για τον εντοπισμό της.

Είχε χαιρετήσει τους συμμαθητές της

Παράλληλα οι αστυνομικοί εστιάζουν την προσοχή τους σε αναφορές συμμαθητριών και φίλων της επτάχρονης ότι «λίγες ώρες πριν την εξαφάνισή της, τους είχε αναφέρει ότι θα αναχωρούσε για ταξίδι». Μάλιστα στη συνέχεια φέρεται να τους αποχαιρέτησε.

Επιπλέον οι αστυνομικοί συγκεντρώνουν πληροφορίες για προγενέστερο ταξίδι του πατέρα της επτάχρονης στη Γαλλία, σε αναφορές του ότι «του ζητήθηκε από ΜΚΟ να υιοθετήσουν την επτάχρονη», όπως και σε δεδομένα τηλεφωνικών κλήσεων από τις οποίες προσδιορίζεται τις κρίσιμες ώρες μετακίνησή του στο «Ελευθεριος Βενιζέλος».

Σύμφωνα με αυτή την εκδοχή ο πατέρας της επτάχρονης φρόντισε, μετά από μεθοδικές κινήσεις, ώστε η κόρη του να ταξιδέψει -πιθανόν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα- στην Γαλλία όπου θα την περίμεναν ομοεθνείς του ή κι άλλα πρόσωπα , με την ελπίδα «καλύτερων συνθηκών ζωής».

Κι αυτό με το δεδομένο ότι η επτάχρονη δεν είχε ακόμη την δυνατότητα να αποκτήσει διαβατήριο, η έκδοση του οποίου υπολογιζόταν σε 4-5 μήνες.

Παράλληλα έρευνες συνεχίζονται και στην περιοχή του Παγκρατίου κι εξετάζονται κι άλλα σενάρια για τις συνθήκες και τους λόγους εξαφάνισης της επτάχρονης, με την ελπίδα ότι είναι καλά στην υγεία της .

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024