Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση εξαφάνισης της 7χρονης Βαλεντίν, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν στις 23 Δεκεμβρίου 2019.

Ο πατέρας της μικρής Βαλεντίν οδηγήθηκε ξανά στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, όπου και καταθέτει εδώ και 33 ώρες ως μάρτυρας.

Η νέα κλήση για κατάθεση στην Ασφάλεια έγινε, όταν υπέπεσε στην αντίληψη των Αρχών μία δήλωσή του σε τηλεοπτικό σταθμό, όπου ο άνδρας υποστήριξε ότι τον είχαν προσεγγίσει από μία Μη Κυβερνητική Οργάνωση, προτείνοντάς του να δώσει το ανήλικο κορίτσι για υιοθεσία.

Από την πρώτη στιγμή, οι Αρχές είχαν κατασχέσει το κινητό τηλέφωνο του Αμπελκά, που ισχυρίστηκε την περασμένη Παρασκευή ότι ΜΚΟ τον είχαν πλησιάσει δύο φορές για το ίδιο ζήτημα -την πρώτη φορά όσο ήταν στην Λέσβο και μία ακόμα, όταν είχε πια εγκατασταθεί στο Παγκράτι.

Οι αντιφάσεις του πατέρα της Βαλεντίν

Ο άνδρας βρίσκεται στη ΓΑΔΑ από το πρωί της Δευτέρας. Οι αστυνομικοί ήθελαν να τον αφήσουν να φύγει το βράδυ της Δευτέρας, αλλά λόγω των αντιφάσεων στις οποίες πέφτει, τον έχουν κρατήσει μέχρι αυτή τη στιγμή, και δέχεται συνεχώς ερωτήσεις.

Αυτό που επιδιώκουν οι αστυνομικοί είναι μέσα από συμπληρωματικές καταθέσεις να «σπάσουν» τη σιωπή του πατέρα της Βαλεντίν, καθώς θεωρούν ότι υπάρχουν κενά στα λεγόμενά του και δεν τους έχει πει όλη την αλήθεια.

Ο νεαρός άνδρας καλείται να δώσει εξηγήσεις σχετικά με την εμφάνισή του στο αεροδρόμιο μία μέρα μετά την εξαφάνιση της μικρής και ξανά μετά από τρεις μέρες.

Κατά πληροφορίες, στο κινητό τηλέφωνο του πατέρα της 7χρονης βρέθηκαν επικοινωνίες με άτομα από την Γαλλία, πριν και μετά την εξαφάνιση της κόρης του. Επιπλέον, δεν έχει αποκαλύψει την ταυτότητα των ανθρώπων με τους οποίους επικοινωνούσε στο αεροδρόμιο και στο κέντρο της Αθήνας.

Ερωτήματα εγείρονται και για τον λόγο που ο άνδρας είχε πάει στη Γαλλία λίγους μήνες πριν από την εξαφάνιση της μικρής.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη Γαλλία βρίσκεται η πρώην σύντροφος του πατέρα της Βαλεντίν και εξετάζεται το ενδεχόμενο η συγκεκριμένη γυναίκα να πήρε μαζί της το παιδί, με σκοπό να το δώσει για υιοθεσία και να λάβει χρήματα.

Οι ελληνικές αρχές έχουν ζητήσει τη βοήθεια των γαλλικών αρχών στις έρευνες, έτσι ώστε να βρεθεί σε ποιους ανήκουν οι γαλλικοί αριθμοί με τους οποίους επικοινωνούσε ο πατέρας της Βαλεντίν στο αεροδρόμιο, ώστε να βρεθούν τα άτομα αυτά για να εξεταστούν.

Δείτε το ρεπορτάζ:

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο