Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υπόθεση εξαφάνισης Βαλεντίν: Πώς οι αρχές έφτασαν στα ίχνη της

Υπόθεση εξαφάνισης Βαλεντίν: Πώς οι αρχές έφτασαν στα ίχνη της

Είχε εκδώσει αεροπορικό εισιτήριο για να ταξιδέψει σήμερα προς τη Γαλλία. Πώς κατάφεραν οι αστυνομικοί να μάθουν την αλήθεια για την υπόθεση.

Στην εξιχνίαση της υπόθεσης εξαφάνισης της 7χρονης Βαλεντίν από το Κονγκό προχώρησαν το πρωί οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών, που είχαν αναλάβει την υπόθεση.

Όπως αποδείχθηκε, ο πατέρας του ανήλικου κοριτσιού είχε έρθει σε συνεννόηση με συγγενικό του πρόσωπο, προκειμένου να μεταφερθεί η ανήλικη στη Γαλλία.

Το συγγενικό του πρόσωπο, σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για την αδελφή της νεκρής μητέρας της ανήλικης, αφίχθη στην Ελλάδα και κατάφερε να αναχωρήσει προς τη Γαλλία στις 21 Δεκεμβρίου 2019 μαζί με την Βαλεντίν.

Μάλιστα, για να το καταφέρει, χρησιμοποίησε το διαβατήριο μιας από τις κόρες της, με την οποία η Βαλεντίν είχε ίδια ηλικία, ενώ έμοιαζαν αρκετά και τα χαρακτηριστικά τους.

Στη συνέχεια, ο πατέρας δήλωσε ψευδώς την εξαφάνιση της κόρης του, στις 23 Δεκεμβρίου. Εκείνη τη στιγμή ξεκίνησαν και οι έρευνες για τον εντοπισμό του μικρού κοριτσιού.

Σκόπευε να το «σκάσει» στη Γαλλία

Ο πατέρας του μικρού κοριτσιού, που προσήχθη από τους αστυνομικούς για περαιτέρω εξέταση έπειτα από τις δηλώσεις του σε τηλεοπτική εκπομπή, είχε προσχεδιάσει τη φυγή του στη Γαλλία.

Μάλιστα, είχε εκδώσει αεροπορικό εισιτήριο με σημερινή ημερομηνία. Ωστόσο το ταξίδι του απετράπη λόγω της προσαγωγής και εξέτασης του από τις αστυνομικές Αρχές.

Έσπασε και τους «έδωσε» στοιχεία

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πατέρας της ανήλικης Βαλεντίν δεν άντεξε στην πίεση των αστυνομικών και τους αποκάλυψε όλη την αλήθεια.

Μάλιστα, σήμερα το πρωί παρουσία αστυνομικών υπήρξε επικοινωνία – βιντεοκλήση του πατέρα με την ανήλικη κόρη του.

Για την υπόθεση υπάρχει στενή συνεργασία με τις αρμόδιες Γαλλικές Αρχές, ενώ έχει ενημερωθεί ο Εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης Αθηνών.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024