Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βαρύτατη καταγγελία: Ιδιοκτήτρια διαμερίσματος πήρε χρήματα από πρόσφυγες αλλά τους άφησε στο δρόμο

Βαρύτατη καταγγελία: Ιδιοκτήτρια διαμερίσματος πήρε χρήματα από πρόσφυγες αλλά τους άφησε στο δρόμο

Η οικογένεια, η οποία για αρκετό διάστημα διέμενε στο δρόμο, έπεσε θύμα απατεώνα, που τους «έφαγε» χρήματα.

Μια βαρύτατη καταγγελία με θύμα μια οικογένεια προσφύγων, με ένα μωρό που ακόμα θηλάζει, είδε το φως της δημοσιότητας.

Η οικογένεια, η οποία για αρκετό διάστημα διέμενε στο δρόμο, έπεσε θύμα απατεώνα, που τους «έφαγε» χρήματα.

Η οικογένεια διέμενε μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου σε πλατεία της περιοχής, αναζητώντας στέγη. Ένας Σύρος πρόσφυγας, ο οποίος διέμενε μαζί με άλλους στο υπόγειο διαμέρισμα, γνωρίζοντας την κατάσταση τους, τους πρότεινε να μεταφερθούν εκεί καθώς οι ίδιοι είχαν την πρόθεση να φύγουν από το σπίτι.

Αφού η οικογένεια αποφάσισε να νοικιάσει το σπίτι, η ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος αρνήθηκε να υπογραφεί συμβόλαιο και προχώρησε σε «προφορική συμφωνία» με την οικογένεια και ανθρώπους της τοπικής κοινότητας Αιγυπτίων, σύμφωνα με ρεπορτάζ του alfavita.gr.

Αυτή η «συμφωνία», σύμφωνα με το ρεπορτάζ, προέβλεπε την καταβολή 300 ευρώ ως εγγύηση, ενοίκιο 300 ευρώ μηνιαίως και άλλα 100 ευρώ για την ΔΕΗ.

Με τη συνδρομή της κοινότητας, η οικογένεια κατέβαλε από την πρώτη εβδομάδα την εγγύηση ζητώντας διορία μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου για την καταβολή του ενοικίου και της ΔΕΗ. Λόγω έλλειψης πόρων, τα χρήματα θα συγκεντρώνονταν ξανά από την τοπική κοινότητα των Αιγυπτίων.

Πήρε τα χρήματα και τους πέτα στο δρόμο

Η ιδιοκτήτρια ωστόσο, αφού έλαβε την εγγύηση, δεν τους έδωσε τα κλειδιά του διαμερίσματος, αλλά ένα… πόμολο ώστε να μπορούν να ανοιγοκλείνουν την πόρτα.

Δεν πέρασαν ούτε δύο βδομάδες που η ιδιοκτήτρια ζητούσε επίμονα από την οικογένεια την καταβολή και του υπόλοιπου ποσού, παρά την «προφορική συμφωνία» που είχαν κάνει για τη σταδιακή καταβολή των χρημάτων.

Την περασμένη Τρίτη, η οικογένεια γυρνώντας στο διαμέρισμά της δεν πίστευε στα μάτια της όταν αντιλήφθηκε ότι δεν μπορούσε να μπει μέσα, καθώς η πόρτα ήταν κλειδωμένη.

Τα προσωπικά τους αντικείμενα ωστόσο, δηλαδή τα ρούχα, έγγραφα, φάρμακα, τρόφιμα και άλλα, βρισκόταν ακόμη μέσα στο σπίτι.

Καταγγελία

Κάτοικοι της περιοχής δεν έμειναν με τα χέρια σταυρωμένα και αποφάσισαν να καταγγείλουν το περιστατικό στο ΑΤ Παγκρατίου. Δυστυχώς όμως οι Αρχές απάντησαν πως δεν μπορούν να παρέμβουν ούτε έχουν τη δικαιοδοσία να διατάξουν να ανοίξει το διαμέρισμα, καθώς η οικογένεια δεν είχε στη διάθεσή της υπογεγραμμένο συμβόλαιο.

Οι αστυνομικοί ζήτησαν από την οικογένεια να καταθέσει επισήμως μήνυση για το περιστατικό, ενώ ζητήθηκε η παρουσία δύο Ελλήνων κατοίκων της περιοχής ως μαρτύρων. Η μήνυση αναμένεται να κατατεθεί σήμερα Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου.

Για το περιστατικό παρενέβη η αστυνομία ενώ στο σημείο κλήθηκε και η ιδιοκτήτρια για να δώσει εξηγήσεις στις Αρχές. Επιχειρώντας να αποκρούσει τις κατηγορίες, δήλωσε πως υπάρχει υπογεγραμμένο συμβόλαιο για το σπίτι. Ωστόσο όταν πήγε «να φέρει το συμβόλαιο» έγινε καπνός και έκτοτε αγνοείται.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η ιδιοκτήτρια, που πρόκειται για εκπαιδευτικό, φαίνεται πως έχει απασχολήσει και στο παρελθόν την τοπική κοινότητα με παρόμοιες συμπεριφορές.

Η οικογένεια στεγάζεται προσωρινά σε διαμέρισμα κατοίκου που προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024