Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος Κίνας-ΗΠΑ για τον κοροναϊό: «Αντί να μας βοηθήσετε, λέτε και ψέματα»

Πόλεμος Κίνας-ΗΠΑ για τον κοροναϊό: «Αντί να μας βοηθήσετε, λέτε και ψέματα»

Το "κατηγορώ" της Κίνας στις ΗΠΑ που αντί να την βοηθήσει, βάζει μόνο περιορισμούς.

Επίθεση κατά των ΗΠΑ εξαπέλυσε η Κίνα τη Δευτέρα, αναφέροντας πως όχι μόνο δεν τους βοήθησαν με τον κοροναϊό αλλά αντιθέτως έκοψαν και… επαφή, απαγορεύοντας στους πολίτες να ταξιδέψουν εκεί.

Οι ΗΠΑ ήταν η πρώτη χώρα που εξέδωσε προειδοποίηση ταξιδιού για όσους ταξιδεύουν στην Κίνα ενώ από την Κυριακή απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα όσων έρχονταν από Κίνα.

Η Ουάσινγκτον έχει «κατασκευάσει έναν πανικό που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, Χούα Τσιούνγκ, σημειώνοντας ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είχε δηλώσει πως είναι ενάντια στους περιορισμούς του εμπορίου και των ταξιδιών.

«Υπάρχουν κι άλλες αναπτυγμένες χώρες εκτός από τις Ηνωμένες Πολιτείες που έχουν επιβάλλει υπερβολικούς περιορισμούς αντίθετους με τις συστάσεις του ΠΟΥ», πρόσθεσε η εκπρόσωπος, τονίζοντας ότι οι χώρες πρέπει να παίρνουν αιτιολογημένες και επιστημονικώς ορθές αποφάσεις.

Οι Κινέζοι πάντως συνεχίζουν να απορρίπτουν ευθύνες στις ΗΠΑ για την έλλειψη βοήθειας, την ώρα που ο Πρόεδρος Τραμπ επισημαίνει ότι οι Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν προσφέρει «τεράστια βοήθεια».

«Μέχρι στιγμής, η αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει ακόμη δώσει ουσιαστική βοήθεια στην Κίνα», ανέφερε η εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ.

Βέβαια από την άλλη πλευρά, ο σύμβουλος σε θέματα εθνικής ασφάλειας Robert O’Brien, είχε δηλώσει σε συνέντευξη ότι η Κίνα δεν έχει καταδεχθεί ακόμη την βοήθεια των ΗΠΑ.

Google, Facebook, Twitter κατά των corono-fake news

Εν τω μεταξύ, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δήλωσε σήμερα, Δευτέρα, ότι συνεργάστηκε επί ένα 24ωρο με τους διαδικτυακούς κολοσσούς των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης με σκοπό την καταπολέμηση της εκτεταμένης παραπληροφόρησης για τον κοροναϊο.

Ο επικεφαλής της ΠΟΥ Τέντρος Αχάννομ Γκρέμπρεους προειδοποίησε για τους κινδύνους που θέτει η διάδοση των fake news, σύμφωνα με την Agence France-Presse.

«Έχουμε συνεργαστεί με την Google για να βεβαιωθούμε ότι οι άνθρωποι που ψάχνουν για πληροφορίες σχετικά με τον κοροναϊό βλέπουν τις πληροφορίες του ΠΟΥ στην κορυφή της αναζήτησης», δήλωσε ο Τέντρος.

«Οι πλατφόρμες κοινωνικών μέσων όπως το Twitter, το Facebook, το Tencent και το Tiktok έχουν επίσης λάβει μέτρα για να περιορίσουν την εξάπλωση της παραπληροφόρησης», ανέφερε.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024