Οι κινεζικές αρχές διέταξαν την καύση-αποτέφρωση όλων των ανθρώπων που βρήκαν τραγικό θάνατο από τον κοροναϊό ώστε να αποφευχθεί η δημιουργία εστιών μόλυνσης.

Ειδικότερα, η  Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας απαγόρευσε όλες τις ταφές και τις κηδείες ως μέτρο για την πρόληψη της εξάπλωσης του ιού, ο οποίος έχει πλέον μολύνει περισσότερους από 17.300 ανθρώπους σε τουλάχιστον 26 χώρες και έχει σκοτώσει 362.

Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των θανάτων είναι στην Κίνα, όπου η ασθένεια έχει βάλει σε καραντίνα 55 εκατομμύρια ανθρώπους σε 16 κινεζικές πόλεις, σημαίνοντας συναγερμό στην παγκόσμια δημόσια υγεία.

Σύμφωνα λοιπόν με κυβερνητικό διάταγμα στην Κίνα επιτρέπεται μόνο η καύση των θυμάτων του κοροναϊού και μάλιστα η τελετή θα πρέπει να γίνεται σε μικρό κύκλο ώστε να αποτραπεί όσο δύναται η εξάπλωση του ιού.

Εκτός αυτού «το προσωπικό που χειρίζεται τις κηδείες θα πρέπει να φορά προστατευτικό εξοπλισμό και να διεξάγει ελέγχους θερμοκρασίας για να αποφευχθεί η περαιτέρω εμφάνιση λοιμώξεων». Ακόμη, η Εθνική Επιτροπή Υγείας ζήτησε από τα ζευγάρια να καθυστερήσουν τους γάμους τους ώστε να αποτρέψουν μεγάλες συγκεντρώσεις.

Πάντως το παραπάνω διάταγμα όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε αντιδράσεις, καθώς δεν έλειψαν εκείνοι που ανέφεραν πως η Κίνα προσπαθεί να καλύψει τον πραγματικό αριθμό των θυμάτων εξαφανίζοντας με αυτό τον τρόπο τα θύματά του κοροναϊού.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr