Ο Κυριάκος Θωμαΐδης και η Μαίρη Μπενέα, δηλαδή ο δημοσιογράφος που έχει τη διαβόητη εκπομπή «Η Δίκη» στο Open tv, και η τακτική καλεσμένη του, έχουν χρόνια τώρα μια παράξενη… βιοτεχνική δραστηριότητα.

Προαναγγέλλουν εισαγγελικές έρευνες, πριν την επίσημη ανακοίνωση και δρομολόγησή τους, διαθέτοντας ίσως ένα ιδιότυπο προφητικό χάρισμα.

Όπως τότε που ανακοίνωσε ο Θωμαΐδης από την εκπομπή του νέα δικογραφία για γνωστή «πολύκροτη υπόθεση» και την ίδια μέρα η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου επικαλούμενη τα «ρεπορτάζ» αυτά όντως έδωσε εντολή για νέα δικογραφία, αποδεικνύοντας ότι ενίοτε η δημοσιογραφία γίνεται… αυτοεκπληρούμενη προφητεία.

Έτσι και τώρα αναγγέλλεται ότι γίνεται εισαγγελική έρευνα σε βάρος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, δηλαδή της Ανεξάρτητης Αρχής που απέδειξε το σκάνδαλο πολυϊδιοκτησίας ΠΑΟΚ και Ξάνθης.

Προσέξτε: σε βάρος της ΕΕΑ, όχι αυτό που θα περίμενε κανείς, δηλαδή έρευνα για τα όσα τεκμηρίωσε η ΕΕΑ.

Να υποθέσουμε ότι για άλλη μια φορά έχουμε να κάνουμε με την ενεργοποίηση ενός γνωστού και δοκιμασμένου από άλλες υποθέσεις μηχανισμού;

Αυτόν όπου ο δημοσιογράφος αναγγέλλει κάτι από την εκπομπή του ή το γράφει στο μπλογκ του, ή στο μπλογκ της συχνής καλεσμένης του και μετά γνωστή εισαγγελέας Εφετών έρχεται να αποδείξει ότι όντως γίνεται εισαγγελική έρευνα στέλνοντας σχετική παραγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών;

Άραγε έχει αναλάβει πάλι δράση η κ. Βιργινία Σακελλαροπούλου, Εισαγγελέας Εφετών, γνωστή για το πώς έχει μια «διαμορφωμένη αντίληψη» για τα τεκταινόμενα στο ελληνικό ποδόσφαιρο;

Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να θυμόμαστε ότι οι δημοσιογράφοι δεν είναι ανακριτικοί υπάλληλοι. Ιδίως όταν έχουν… συλλογή δικαστικών αποφάσεων.

Ούτε βέβαια μπορούμε να δούμε καλύτερη μέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο σε ένα τοπίο όπου αντί να σταθούμε σε ένα τεράστιο σκάνδαλο και να το δούμε ως αφετηρία πραγματικής εξυγίανσης (και όχι της κακόφημης «εξυγίανσης» του Γραμμένου και της Παρέας του στην ΕΠΟ), βλέπουμε να στοχοποιούνται με «εισαγγελικές έρευνες» ελεγκτικοί μηχανισμοί που κάνουν τη δουλειά τους.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο