Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΚΙΝΑΛ : Γελοιότητα τα πλωτά φράγματα στο Αιγαίο

ΚΙΝΑΛ : Γελοιότητα τα πλωτά φράγματα στο Αιγαίο

Συνεχίζονται, οι αντιδράσεις στο αμφιλεγόμενης αποτελεσματικότητας σχέδιο της κυβέρνησης για πλωτά φράγματα στο Αιγαίο.

Συνεχίζονται, οι αντιδράσεις στο αμφιλεγόμενης αποτελεσματικότητας σχέδιο της κυβέρνησης για πλωτά φράγματα στο Αιγαίο, στο πλαίσιο διαχείρισης του προσφυγικού  και με στόχο να ανακοπούν οι ροές από τα τουρκικά παράλια.

Και το Κίνημα Αλλαγής σε ανακοίνωσή του, καταγγέλλει την κυβέρνηση για πρόχειρους σχεδιασμούς που στοχεύουν στον επικοινωνιακό εντυπωσιασμό.

Χαρακτηρίζει «γελοιότητα» την ιδέα της κυβέρνησης να τοποθετηθεί πλωτό φράγμα στο Αιγαίο ενώ αναφέρει επίσης ότι «η φύλαξη των συνόρων της χώρας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι μια πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση.

Απαιτεί ευρωπαϊκή συνεργασία, ενίσχυση των αρμοδίων υπηρεσιών με υποδομές και στελέχη και πίεση προς την Τουρκία να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που ανέλαβε» σημειώνει το ΚΙΝΑΛ.

Πλήθος αντιδράσεων

Υπενθυμίζεται ότι το κυβερνητικό σχέδιο προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων ακόμα και από την Κομισιόν, η οποία έθεσε θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αντιδράσεις υπήρχαν και από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, θέτοντας το θέμα τόσο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όσο και στην ελληνική Βουλή.

Σε ανακοίνωσή του εξάλλου, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, αναφέρει ότι «το κυβερνητικό σχέδιο για πλωτό φράγμα στο Αιγαίο, προκειμένου δήθεν να περιοριστούν οι προσφυγικές ροές, δείχνει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει χάσει κυριολεκτικά τη μπάλα, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο».

«Οι κινήσεις αυτές φανερώνουν την αγωνία της κυβέρνησης της ΝΔ για επίδειξη έργου στο προσφυγικό, μετά τα αλλεπάλληλα αδιέξοδα στα οποία έχει πέσει ύστερα από μόλις έξι μήνες διακυβέρνησης», αναφέρει ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσθέτοντας ότι «πρόκειται για επικοινωνιακούς χειρισμούς που δεν θα μπορούσαν να καταλήξουν πουθενά αλλού πέρα από την φαιδρότητα».

Sports in

«Ολυμπιακός όπως λέμε Μπαρτσελόνα» !

Ο Τόνσεκ Στερν μια μέρα μετά τη δική του μεγαλειώδη παράσταση αποθεώνει τον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024