Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κλιματικές αμαρτίες

Κλιματικές αμαρτίες

Δεν είναι περίεργο το ότι συναινεί το 97% των κλιματαλλαγολόγων αλλά είναι άκρως ανησυχητικό ότι υπάρχουν μεταξύ τους 3% αμαρτωλοί ακροδεξιοί.

Ο δεκαοχτάχρονος Γερμανός μαθητής Tom Radtke από το Rahlstedt του Αμβούργου, με αφορμή την επέτειο της απελευθέρωσης του Άουσβιτς, εξήγησε στο Facebook τι είχε συνέβαινε πριν 75 χρόνια: «Οι Ναζί είναι από τους μεγαλύτερους κλιματικούς αμαρτωλούς, διότι ο πόλεμος εξόντωσης [των εβραίων] και τα τανκς τους παρήγαγαν τεράστιες ποσότητες CO2». Και το επίκαιρο συμπέρασμα του ήταν: «Πολλοί πολιτικοί λένε ότι αυτό δεν πρέπει να επαναληφθεί. Αλλά τι κάνουν για το Ολοκαύτωμα του Κλίματος, το οποίο σκοτώνει εκατομμύρια ανθρώπους και ζώα αυτή τη στιγμή;».

Το θέμα πήρε διαστάσεις διότι ο νεαρός είναι υποψήφιος του Die Linke στις επικείμενες κρατιδιακές εκλογές του Αμβούργου και δραστήριο μέλος του κινήματος FFF (Fridays For Future) που ίδρυσε η συνομήλική του παγκοσμίως διάσημη Greta Thunberg· την ανάρτησή του στο Facebook  συνόδευε φωτογραφία του μαζί της.  Τόσο η Die Linke όσο και το FFF τον αποκήρυξαν και δήλωσαν ότι δεν θα συνεργαστούν ξανά μαζί του – όμως, έχουν από καιρό εξομοιωθεί Ολοκαύτωμα και Κλιματική Αλλαγή σε επίπεδο συνθηματολογίας: «αρνητές της κλιματικής αλλαγής»  ονομάστηκαν οι δυσπιστούντες για το φαινόμενο, ταυτιζόμενοι συνειρμικά με τους «αρνητές του Ολοκαυτώματος».

Δεδομένου ότι το FFF οργανώνει αγωνιστικές κοπάνες κάθε Παρασκευή, ίσως αυτό εξηγεί τις ιστορικές γνώσεις  του Tom και την ακτιβιστική έπαρση της Greta. Και ίσως η αναφορά σε «κλιματικούς αμαρτωλούς» να οφείλεται σε βίντεο του WWF όπου νεαρός με εμφάνιση μεσαιωνικού καλόγερου απειλούσε ότι, αν δεν μετανοήσουμε εγκαίρως, έρχεται η Αποκάλυψη της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Στην ανάδειξη της «υπερθέρμανσης» σε θέμα θρησκευτικής πίστης και ολοκληρωτικής ιδεολογίας συμβάλλουν και όσοι ασκούν την «Επιστήμη της Κλιματικής Αλλαγής» (Κλιματαλλαγολογία, για συντομία), που υποστηρίζουν ότι το φαινόμενο είναι αναμφισβήτητη αλήθεια αφού το 97% των κλιματαλλαγολόγων συμφωνεί ότι υπάρχει ανθρωπογενούς προέλευσης κλιματική αλλαγή. Και είναι αμαρτωλοί και νοσταλγοί των ναζί όσοι διατείνονται ότι το επιστημονικό consensus δεν ξεπερνά το 50%

Υπάρχει όμως κάποιο ζήτημα: η Κλιματολογία ήταν επιστήμη περιγραφική και ιστορική που μελετούσε το κλίμα διαφόρων περιοχών και πώς άλλαξε δια μέσου των αιώνων. Ενώ η καινούργια επιστήμη της Κλιματαλλαγολογίας μελλοντολογεί, για το πώς θα είναι ο πλανήτης σε 100 χρόνια. Και εδώ έχουμε λήψη του ζητουμένου, μου φαίνεται: για να είσαι επιστήμων Κλιματαλλαγολογία πρέπει να πιστεύεις ότι υπάρχει αλλαγή, αλλιώς δεν ασκείς την ΕΚΑ,  δεν περιλαμβάνεσαι στην αρμόδια επιστημονική κοινότητα, δεν δικαιούσαι δια να ομιλείς.

Δεν είναι λοιπόν περίεργο το ότι συναινεί το 97% των κλιματαλλαγολόγων αλλά είναι άκρως ανησυχητικό ότι υπάρχουν μεταξύ τους 3% αμαρτωλοί ακροδεξιοί.

Sports in

Απίστευτο αυτό που συμβαίνει με την Μακάμπι στη φετινή Euroleague (vids)

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ σε 9 εκτός έδρας παιχνίδια με τις top-10 ομάδες της Euroleague κέρδισε μόνο τον Παναθηναϊκό, τον οποίο μάλιστα νίκησε δύο φορές στην Αθήνα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024