Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο «κόκκινο» η Μ. Ανατολή – Αντιδράσεις για την απόφαση Τραμπ για Παλαιστινιακό

Στο «κόκκινο» η Μ. Ανατολή – Αντιδράσεις για την απόφαση Τραμπ για Παλαιστινιακό

Αλυσιδωτές αντιδράσεις προκαλεί στη Μέση Ανατολή το σχέδιο του Ντόναλντ Τραμπ για το Παλαιστινιακό, το οποίο παρουσίασε ο Αμερικανός πρόεδρος μαζί με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Νετανιάχου

Αλυσιδωτές αντιδράσεις προκαλεί στη Μέση Ανατολή το σχέδιο του Ντόναλντ Τραμπ για το Παλαιστινιακό, το οποίο παρουσίασε ο Αμερικανός πρόεδρος μαζί με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Νετανιάχου.

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος, Μαχμούτ Αμπάς, απέρριψε το σχέδιο ασυζητητί, ενώ ξέσπασαν συγκρούσεις στη δυτική όχθη μεταξύ Παλαιστινίων διαδηλωτών και του ισραηλινού στρατού.

Στη Βηθλεέμ, στη Ραμάλα, στη Ναμπλούς και σε άλλες πόλεις της δυτικής όχθης, Παλαιστίνιοι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με τον ισραηλινό στρατό. Σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές, τραυματίσθηκαν τουλάχιστον δέκα διαδηλωτές. Διαδηλώσεις κατά του σχεδίου έγιναν και στον Λίβανο από παλαιστίνιους πρόσφυγες.

Ο εβραϊκής καταγωγής γαμπρός του Ντόναλντ Τραμπ και πρωτεργάτης του σχεδίου, Τζάρεντ Κούσνερ ,χαρακτήρισε βλακώδη την αντίδραση της παλαιστινιακής ηγεσίας. Απαράδεκτο χαρακτήρισε το σχέδιο ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ χιλιάδες διαδηλωτές διαμαρτύρονταν έξω από την αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα. Η Σαουδική Αραβία από την πλευρά της, χαρακτήρισε το σχέδιο ως ένα θετικό βήμα για μία συνολική λύση και κάλεσε τα δύο μέρη σε διάλογο.

Πηγή: onetv.gr

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024