Διαγράφεται από τη ΝΔ ο Ζαγοράκης
Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε την διαγραφή του Θοδωρή Ζαγοράκη από την ευρωομάδα της καθιστώντας σαφές πως «η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται»
Την διαγραφή του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Θοδωρή Ζαγοράκη από την ευρωομάδα της ανακοίνωσε η κυβέρνηση.
Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ανακοίνωσε την διαγραφή του Θοδωρή Ζαγοράκη από την ευρωομάδα της καθιστώντας σαφές πως «η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται».
Από την άλλη πλευρά, έκανε λόγο για αλλαγή του νόμου προκειμένου να μην επιβάλλονται εξοντωτικές κυρώσεις, για θέματα όπως αυτά για τα οποία γνωμοδότησε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.
Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, αμφότερες οι παραπάνω ενέργειες, έγιναν με εντολή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.
Υπενθυμίζεται πως ο κ. Ζαγοράκης είχε δηλώσει το βράδυ της Δευτέρας, μετά τη γνωμοδότηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, ότι «αν δεν δικαιωθεί ο ΠΑΟΚ, αποχωρώ από τη Νέα Δημοκρατία».
Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Πέτσα:
«Την ώρα που η χώρα κάνει το άλμα προς τα εμπρός ξεπερνώντας διχαστικά διλήμματα του παρελθόντος, δεν έχει την πολυτέλεια να διχάζεται με αφορμή το ποδόσφαιρο. Ιδίως σε τόσο κρίσιμες στιγμές για τα εθνικά μας θέματα. Η Κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν θα επιτρέψει, όμως, ένα θέμα του ποδοσφαίρου να θέσει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή που τόσο δοκιμάστηκε στα χρόνια της κρίσης. Ούτε θα μείνει θεατής στο θέατρο του παραλόγου που εξελίσσεται με φόντο διαχρονικές παθογένειες που προσβάλλουν κάθε Έλληνα πολίτη.
Με απόφαση του Πρωθυπουργού, αναλαμβάνεται άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να μην επιβάλλονται εξοντωτικές κυρώσεις, για θέματα όπως αυτά για τα οποία γνωμοδότησε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.
Η Κυβέρνηση δεν εκβιάζεται. Με απόφασή του Πρωθυπουργού, διαγράφεται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Ευρωβουλευτής κ. Θεόδωρος Ζαγοράκης».
- ΗΠΑ: Αυστηρότεροι οι κανονισμοί για βίζα σε ξένους φοιτητές και δημοσιογράφους
- Γιορτή σήμερα 17 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]
- Το Ιράν διαψεύδει τον Τραμπ – Αρνείται ότι αποφυλακίστηκε Αμερικανίδα από τις ιρανικές φυλακές
- Η ΕΕ πιέζει τις ΗΠΑ για εξαίρεση ευρωπαϊκών προϊόντων από τους δασμούς 15% – Και το ελαιόλαδο στη λίστα
- Οι Μαϊάμι Χιτ παρουσίασαν τον Αντετοκούνμπο: «Εδώ γνώρισα τη γυναίκα μου, είναι μια πόλη με πολλή ζέστη, όπως στην Ελλάδα»
- «Καύσωνας» με το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Το «κλιματιστικό» του Μαξίμου και οι «υψηλές θερμοκρασίες» μετά τις διώξεις
- Φίλες και στην πραγματική ζωή: H Αλάνα Ούμπακ είναι «το κορίτσι» της Ρις Γουίδερσπουν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)


























![Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο είδος πίθηκου στη ΛΔ του Κονγκό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Sans-titre-1-10-315x220.jpg)


























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442