Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διαγράφεται από τη ΝΔ ο Ζαγοράκης

Διαγράφεται από τη ΝΔ ο Ζαγοράκης

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε την διαγραφή του Θοδωρή Ζαγοράκη από την ευρωομάδα της καθιστώντας σαφές πως «η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται»

Την διαγραφή του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Θοδωρή Ζαγοράκη από την ευρωομάδα της ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ανακοίνωσε την διαγραφή του Θοδωρή Ζαγοράκη από την ευρωομάδα της καθιστώντας σαφές πως «η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται».

Από την άλλη πλευρά, έκανε λόγο για αλλαγή του νόμου προκειμένου να μην επιβάλλονται εξοντωτικές κυρώσεις, για θέματα όπως αυτά για τα οποία γνωμοδότησε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, αμφότερες οι παραπάνω ενέργειες, έγιναν με εντολή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Ζαγοράκης είχε δηλώσει το βράδυ της Δευτέρας, μετά τη γνωμοδότηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, ότι «αν δεν δικαιωθεί ο ΠΑΟΚ, αποχωρώ από τη Νέα Δημοκρατία».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Πέτσα:

«Την ώρα που η χώρα κάνει το άλμα προς τα εμπρός ξεπερνώντας διχαστικά διλήμματα του παρελθόντος, δεν έχει την πολυτέλεια να διχάζεται με αφορμή το ποδόσφαιρο. Ιδίως σε τόσο κρίσιμες στιγμές για τα εθνικά μας θέματα. Η Κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν θα επιτρέψει, όμως, ένα θέμα του ποδοσφαίρου να θέσει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή που τόσο δοκιμάστηκε στα χρόνια της κρίσης. Ούτε θα μείνει θεατής στο θέατρο του παραλόγου που εξελίσσεται με φόντο διαχρονικές παθογένειες που προσβάλλουν κάθε Έλληνα πολίτη.

Με απόφαση του Πρωθυπουργού, αναλαμβάνεται άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να μην επιβάλλονται εξοντωτικές κυρώσεις, για θέματα όπως αυτά για τα οποία γνωμοδότησε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Η Κυβέρνηση δεν εκβιάζεται. Με απόφασή του Πρωθυπουργού, διαγράφεται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Ευρωβουλευτής κ. Θεόδωρος Ζαγοράκης».

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024