Η προσπάθεια του γραμματέα της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι να κατακτήσει την παραδοσιακά αριστερή περιφέρεια της Εμίλια Ρομάνια θα έχει αποτύχει, εάν επιβεβαιωθούν τα exit poll.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης της κεντροαριστεράς Στέφανο Μπονατσίνι εξασφαλίζει προβάδισμα στην περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια, σύμφωνα με τα exit poll.

Το exit poll

Κατά το exit poll της εταιρείας Opinio Italia που διενεργήθηκε για λογαριασμό της δημόσιας τηλεόρασης Rai, ο Μπονατσίνι λαμβάνει από το 47% μέχρι το 51% των ψήφων, ενώ η υποψήφια περιφερειάρχης της Λέγκα Λουτσία Μποργκοντζόνι ακολουθεί με ποσοστό από 44% ως 48%.

Στις περιφερειακές εκλογές της Καλαβρίας, το exit poll της ίδιας εταιρίας δίνει στην κεντροδεξιά υποψήφια περιφερειάρχη Γιόλε Σαντέλι από το 49% μέχρι το 53% των ψήφων, ενώ ο αντίπαλός της, ο κεντροαριστερός Φιλίπο Κάλιπο, φέρεται να λαμβάνει μόλις το 29% ως το 33% των προτιμήσεων.

Ατυχής προσπάθεια

Αν τα στοιχεία αυτά επιβεβαιωθούν από τις προβολές επί πραγματικών δεδομένων και τα τελικά αποτελέσματα, η προσπάθεια του γραμματέα της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι να κατακτήσει την παραδοσιακά αριστερή περιφέρεια της Εμίλια Ρομάνια θα έχει αποτύχει.

Πηγή: ΑΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr