Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ιταλία : Κρίσιμες περιφερειακές εκλογές στην Καλαβρία και στην Εμίλια Ρομάνια

Ιταλία : Κρίσιμες περιφερειακές εκλογές στην Καλαβρία και στην Εμίλια Ρομάνια

Ο Σαλβίνι δήλωσε ότι, αν κερδίσει στην Μπολόνια, θα ζητήσει αμέσως να προκηρυχθούν πρόωρες εθνικές εκλογές, ώστε να κάνει έξωση στον πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε και στην κυβέρνηση συνεργασίας Κεντροαριστεράς και Πέντε Αστέρων

Κρίσιμες περιφερειακές εκλογές πραγματοποιούνται σήμερα στις ιταλικές περιφέρειες της Καλαβρίας και της Εμίλια Ρομάνια, με πρωτεύουσα την Μπολόνια.

Οι κάλπες άνοιξαν στις επτά το πρωί (τοπική ώρα) και θα κλείσουν στις έντεκα το βράδυ (δώδεκα ώρα Ελλάδας).

Σε ό,τι αφορά την Καλαβρία, στην οποία έχουν δικαίωμα ψήφου δυο εκατομμύρια Ιταλοί, θεωρείται σχεδόν βέβαιη η επικράτηση της συντηρητικής παράταξης.

Στην Εμίλια Ρομάνια, όμως, στην οποία καλούνται να εκλέξουν το νέο περιφερειακό συμβούλιο τριάμισι εκατομμύρια πολίτες, το αποτέλεσμα είναι αβέβαιο.

Ο νυν περιφερειάρχης, Στέφανο Μπονατσίνι, ελπίζει να επιλεγεί για μια ακόμη θητεία.

Η αντίπαλη παράταξη, όμως, με κύρια πολιτική δύναμη την ξενοφοβική Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι, ζήτησε από όλους τους ψηφοφόρους της να κινητοποιηθούν, με στόχο την υπερίσχυση στην κατά παράδοση αριστερή αυτήν περιοχή της Ιταλίας.

Το κίνημα το οποίο δημιούργησαν οι ιταλικές «σαρδέλες», με δεκάδες κινητοποιήσεις του, κάλεσε τους πολίτες να μην επιλέξουν πολιτικές δυνάμεις που προωθούν τη μισαλλοδοξία και την ξενοφοβία, και δεν αναγνωρίζουν την αξία του αντιφασιστικού αγώνα, που απελευθέρωσε την χώρα από το δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι.

Ο δε γραμματέας του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλα Τζινγκαρέτι, στην τελευταία του έκκληση προς τους ψηφοφόρους, υπογράμμισε ότι η Λέγκα θέλει να σπείρει αποκλειστικά και μόνον το φόβο, ενώ δεν ενδιαφέρεται για την επίλυση των ουσιαστικών προβλημάτων.

Ο Σαλβίνι, όμως, απαντά ότι «οι Ιταλοί τού λένε συνεχώς ότι επιθυμούν περισσότερη ασφάλεια» και καλεί τους κατοίκους της Εμίλια Ρομάνια να επιλέξουν την υποψήφια του κόμματός του, Λουτσία Μποργκοντζόνι.

Προσθέτει δε ότι, αν κερδίσει στην Μπολόνια, θα ζητήσει αμέσως να προκηρυχθούν πρόωρες εθνικές εκλογές, ώστε να κάνει έξωση στον πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε και στην κυβέρνηση συνεργασίας Κεντροαριστεράς και Πέντε Αστέρων.

Οι «πεντάστεροι», τέλος, επιμένουν ότι, όποιο και να είναι το αποτέλεσμα των τοπικών αυτών εκλογών, η κυβέρνηση της Ρώμης θα συνεχίσει την πορεία της.

Αλλά είναι σαφές ότι η πρόσφατη παραίτηση του αρχηγού του κινήματος Πέντε Αστέρων, Λουίτζι Ντι Μάιο, δε συμβάλλει στην ισχυροποίηση της κυβερνητικής συμμαχίας.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024