Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Δραματική αύξηση των νεκρών στην Κίνα - Πιθανό δεύτερο κρούσμα στις ΗΠΑ

Κοροναϊός : Δραματική αύξηση των νεκρών στην Κίνα – Πιθανό δεύτερο κρούσμα στις ΗΠΑ

Οι αρχές της Κίνας αναθεώρησαν προς το χειρότερο τον απολογισμό της επιδημίας πνευμονίας που αποδίδεται στον μυστηριώδη νέο κοροναϊό.

Οι αρχές της Κίνας αναθεώρησαν σήμερα σε 25 νεκρούς και 830 κρούσματα τον απολογισμό της επιδημίας πνευμονίας που αποδίδεται στον μυστηριώδη νέο κοροναϊό.

Πάνω από 1.000 πιθανά κρούσματα

Σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας, εξετάζονται επίσης 1.072 πιθανά κρούσματα της επιδημίας αυτής, που ξέσπασε στην πόλη Ουχάν (κεντρική Κίνα) της επαρχίας Χουμπέι.

Η επιδημία εκδηλώθηκε στα τέλη της περασμένης χρονιάς και μέχρι στιγμής κρούσματά της έχουν εντοπιστεί σε άλλες κινεζικές πόλεις, συμπεριλαμβανομένων του Πεκίνου και της Σαγκάης, καθώς και σε άλλες τέσσερις χώρες – στις ΗΠΑ, την Ταϊλάνδη, τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία.

Πιθανό δεύτερο κρούσμα στις ΗΠΑ

Στο μεταξύ, οι αρχές της κομητείας Μπράζος της πολιτείας Τέξας ανακοίνωσαν χθες Πέμπτη ότι εντόπισαν πιθανό κρούσμα μόλυνσης από τον νέο κοροναϊό. Πρόκειται για ασθενή που δεν κατονόμασαν, αλλά σύμφωνα με το πανεπιστήμιο A&M του Τέξας φοιτεί σε αυτό.

Το πρόσωπο αυτό ταξίδεψε πρόσφατα στην πόλη Ουχάν της κεντρικής Κίνας, εστία της επιδημίας πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός.

«Χθες, εντοπίστηκε πιθανός ασθενής σε τμήμα επειγόντων περιστατικών» νοσοκομείου, δήλωσε ο Δρ. Ερικ Ουίλκ των υγειονομικών υπηρεσιών της κομητείας Μπράζος του ανατολικού τμήματος του Τέξας.

Ο φοιτητής παρουσιάζει «ελαφριά συμπτώματα» του κοροναϊού που επιτίθεται στο αναπνευστικό, όπως «βήχα» και «συμφόρηση», διευκρίνισε ο Ουίλκ.

«Πάει καλά»

Ο ασθενής, που ανήκει στο ηλικιακό φάσμα 20-30 ετών, «πάει καλά» και επισκέφθηκε τα επείγοντα «περισσότερο επειδή ανησυχούσε, παρά λόγω των συμπτωμάτων», ανέφερε ο Δρ. Ουίλκ.

Οι γιατροί πολύ γρήγορα «διαπίστωσαν ότι ο ασθενής παρουσίαζε ενδείξεις πιθανής παρουσίας του κοροναϊού», ανέφεραν χθες μέσω Facebook οι υγειονομικές αρχές της κομητείας Μπράζος.

Ο ασθενής θα παραμείνει σε απομόνωση ωσότου ολοκληρωθούν οι εργαστηριακές εξετάσεις που τον αφορούν, τα αποτελέσματα των οποίων θα είναι γνωστά αύριο Σάββατο. Δείγμα αίματος εστάλη στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) στην Ατλάντα.

Και στο Σιάτλ

Αλλος ένας άνθρωπος, τριαντάρης που είχε διαμείνει στην Ουχάν, νοσηλεύεται στο Εβερετ, όχι μακριά από το Σιάτλ, όπου αφίχθη τη 15η Ιανουαρίου. Ηρθε ο ίδιος σε επαφή με τις αρχές, μόλις εμφάνισε συμπτώματα τη 19η Ιανουαρίου.

Ο ΠΟΥ έκανε λόγο χθες Πέμπτη για κατάσταση «εκτάκτου ανάγκης» ως προς τη δημόσια υγεία στην Κίνα, αλλά έκρινε πως είναι ακόμη «πολύ νωρίς» για να κηρυχθεί «διεθνούς εμβέλειας κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία».

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Λουίς Ενρίκε: «Μεγάλο κίνητρο για την Παρί το τρεμπλ»

Όσα είπε ο Λουίς Ενρίκε για ένα πιθανό τρεμπλ της Παρί Σεν Ζερμέν φέτος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024