Κοροναϊός : Από πού ξεκίνησε η μετάδοσή του στους ανθρώπους
Σε δηλητηριώδη φίδια αποδίδουν τα πρώτα αποτελέσματα των σχετικών ερευνών την ευθύνη για τη μετάδοση του κοροναϊού
Σε δηλητηριώδη φίδια αποδίδουν τα πρώτα αποτελέσματα των σχετικών ερευνών την ευθύνη για τη μετάδοση του κοροναϊού στους ανθρώπους.
Οπως μεταδίδει το CNN, η πιθανότερη αρχική «πηγή» του πρόσφατα ανακαλυφθέντος κοροναϊού είναι η κινεζική κόμπρα και ένα είδος φιδιού που είναι γνωστό ως κινεζικό krait (Bungarus) και ζει σε ελώδεις εκτάσεις της κεντρικής και νότιας Κίνας και της Νοτιοανατολικής Ασίας.
Πρόκειται για πολύ επικίνδυνα είδη φιδιών με πολύ ισχυρό δηλητήριο, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το Reuters, ναι μεν οι πρώτες έρευνες δείχνουν ότι ο ιός πέρασε στους ανθρώπους από τα δηλητηριώδη φίδια, αλλά ο σύμβουλος Υγείας της κινεζικής κυβέρνησης, Ζονγκ Νασάν, δεν αποκλείει την ενοχή των ασβών και των αρουραίων.
Οι SARS-CoV και MERS-CoV
Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ο νέος κοροναϊός έχει παρόμοια συμπτώματα με τους SARS-CoV και MERS-CoV. Δυστυχώς, όμως, δεν υπάρχουν εγκεκριμένα εμβόλια ή θεραπείες για την αντιμετώπισή τους, καθώς απαιτούνται περισσότερες έρευνες για την κατανόηση του κύκλου του κοροναϊού, την προέλευσή του και τον τρόπο με τον οποίο μεταδίδεται.
Οι μελέτες πάντως γύρω από τους SARS-CoV και MERS-CoV έδειξαν ότι η πηγή τους είναι οι νυχτερίδες, οι καμήλες κι ένα είδος θηλαστικών που ζουν στην Ασία και την Αφρική.
- Πώς οι ΗΠΑ ενίσχυσαν την ήπια ισχύ τους με το Μουντιάλ
- Τρομερός Εμπαπέ: Έγινε πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Μουντιάλ (vid)
- Γαλλία-Αγγλία 4-6: Απίστευτο ματς, οι Άγγλοι προηγήθηκαν 4-0 και παραλίγο να χάσουν την τρίτη θέση (vids)
- Ο Τραμπ ζητά από την CENTCOM να ανοίξουν οι «πύλες της κολάσεως» κατά του Ιράν
- Κυβερνοεπίθεση στον ιστότοπο της κενυατικής προεδρίας – Οι χάκερ ζητούσαν ως λύτρα 5 bitcoin
- Βραζιλία: Το Ανώτατο Δικαστήριο απαγόρευσε στον Μιλέι να επισκεφθεί τον πρώην πρόεδρο Μπολσονάρο
- Πυρκαγιές στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη – Εκκενώθηκαν ισραηλινοί οικισμοί
- Τουριστικό «μπαμ» λόγω Μουντιάλ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-taUfUHLylIo-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442