Σε δηλητηριώδη φίδια αποδίδουν τα πρώτα αποτελέσματα των σχετικών ερευνών την ευθύνη για τη μετάδοση του κοροναϊού

Σε δηλητηριώδη φίδια αποδίδουν τα πρώτα αποτελέσματα των σχετικών ερευνών την ευθύνη για τη μετάδοση του κοροναϊού στους ανθρώπους.

Οπως μεταδίδει το CNN, η πιθανότερη αρχική «πηγή» του πρόσφατα ανακαλυφθέντος κοροναϊού είναι η κινεζική κόμπρα και ένα είδος φιδιού που είναι γνωστό ως κινεζικό krait (Bungarus) και ζει σε ελώδεις εκτάσεις της κεντρικής και νότιας Κίνας και της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Πρόκειται για πολύ επικίνδυνα είδη φιδιών με πολύ ισχυρό δηλητήριο, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το Reuters, ναι μεν οι πρώτες έρευνες δείχνουν ότι ο ιός πέρασε στους ανθρώπους από τα δηλητηριώδη φίδια, αλλά ο σύμβουλος Υγείας της κινεζικής κυβέρνησης, Ζονγκ Νασάν, δεν αποκλείει την ενοχή των ασβών και των αρουραίων.

Οι SARS-CoV και MERS-CoV

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ο νέος κοροναϊός έχει παρόμοια συμπτώματα με τους SARS-CoV και MERS-CoV. Δυστυχώς, όμως, δεν υπάρχουν εγκεκριμένα εμβόλια ή θεραπείες για την αντιμετώπισή τους, καθώς απαιτούνται περισσότερες έρευνες για την κατανόηση του κύκλου του κοροναϊού, την προέλευσή του και τον τρόπο με τον οποίο μεταδίδεται.

Οι μελέτες πάντως γύρω από τους SARS-CoV και MERS-CoV έδειξαν ότι η πηγή τους είναι οι νυχτερίδες, οι καμήλες κι ένα είδος θηλαστικών που ζουν στην Ασία και την Αφρική.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr