
Brexit : Ποιον όρισε η ΕΕ πρεσβευτή της στην Βρετανία
Τον νέο αντιπρόσωπό της στο Ηνωμένο Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας και της Βορείου Ιρλανδίας όρισε η Ευρωπαϊκή Ένωση, μία μόλις εβδομάδα πριν το Brexit.
Τον νέο αντιπρόσωπό της στο Ηνωμένο Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας και της Βορείου Ιρλανδίας όρισε η Ευρωπαϊκή Ένωση, μία μόλις εβδομάδα πριν το Brexit.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ύπατου εκπροσώπου Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας της ΕΕ, Τζουζέπ Μπορέλ, ο Πορτογάλος Ζοάο Βάλε ντε Αλμέιδα uα εκπροσωπεί την Ένωση στο Λονδίνο.
Ο νέος επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΕ στο Λονδίνο, της οποίας ο ρόλος ομοιάζει με τις πρεσβείες κάθε κράτους, θα αναλάβει καθήκοντα την 1η Φεβρουαρίου, καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο θα λογαριάζεται σαν οποιαδήποτε «τρίτη χώρα».
Ο Ζοάο Βάλε ντε Αλμέιδα υπήρξε πρεσβευτής της ΕΕ στα Ηνωμένα Έθνη από το 2015 έως το 2019, ενώ πριν από αυτή τη θέση και συγκεκριμένα την περίοδο 2010 – 2014, υπηρέτησε ως ο πρώτος πρεσβευτής της ΕΕ στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ενώ εργάστηκε και στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης, τη διπλωματική υπηρεσία της ΕΕ, στις Βρυξέλλες.
- Προϋπολογισμός: Ο ΦΠΑ της ακρίβειας γεμίζει τα κρατικά ταμεία – Πρωτογενές πλεόνασμα 4,49 δισ. ευρώ
- «Είσαι σκουπίδι»: Ο Νεϊμάρ έβαλε «φωτιά» στα αποδυτήρια της Σάντος
- Ευάγγελος Παπανούτσος: Αγώνας και αγωνία για την παιδεία
- Το σκοτεινό πρόσωπο του MAGA στο X: Πώς η πορνογραφία έγινε όχημα ακροδεξιάς προπαγάνδας
- Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ στο πλευρό του ZAGORI Mountain Running 2026
- Ιωάννινα: Οβίδα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου ανασύρθηκε από τη λίμνη Παμβώτιδα





