Ο αναπληρωτής πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων ανακοίνωσε ότι ο νόμος περί Brexit έχει λάβει την έγκριση της βασίλισσας Ελισάβετ Β'

Το νομοσχέδιο για το Brexit υπέγραψε η βασίλισσα Ελισάβετ, ξεπερνώντας με αυτό τον τρόπο το τελευταίο «εμπόδιο» για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στις  31 Ιανουαρίου.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων ανακοίνωσε ότι ο νόμος περί συμφωνίας αποχώρησης έχει λάβει την έγκριση της βασίλισσας Ελισάβετ Β’. Η σύμφωνη γνώμη της βασίλισσας ήρθε λίγες ώρες αφότου ο νόμος πήρε το «πράσινο φως» από τη Βουλή των Λόρδων.

Τώρα, το επόμενο βήμα του Brexit είναι η ψήφιση του από την ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία είναι ορισμένη για τις 29 και 30 Ιανουαρίου. Πάντως οι ευρωβουλευτές, κατά την προηγούμενη ολομέλεια είχαν εκφράσει ανησυχίες για τα δικαιώματα των ευρωπαίων πολιτών και ζήτησαν να λάβουν διαβεβαιώσεις για να περάσουν τη συμφωνία.

Η εμπορική συμφωνία

Μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Ιανουαρίου θα αρχίσει μεταβατική περίοδος που θα επικεντρώνεται στην εμπορική συνεργασία.

Αυτή μάλιστα θα πρέπει να υπογραφεί μέχρι τα τέλη του 2020.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr