Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σαλάτα με αντίβ, καρπάτσιο πορτομπέλο και παρμεζάνα

Σαλάτα με αντίβ, καρπάτσιο πορτομπέλο και παρμεζάνα

Ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα

Προετοιμασία 20’, Αναμονή 30’

Υλικά (για 4 μερίδες)

4 κ.σ. χυμό λεμόνι

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο, πολύ ψιλοκομμένη

2 κ.γ. ξύσμα ακέρωτου λεμονιού

1 κ.γ. ξύσμα ακέρωτου πορτοκαλιού

3 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός

250 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο, πολύ λεπτοκομμένα

100 γρ. παρμεζάνα ή πεκορίνο, σε λεπτές φλοίδες

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Σε ένα μπολάκι χτυπάμε τον χυμό λεμονιού με το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο. Προσθέτουμε τα ξύσματα, το σκόρδο και τον μισό μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά.

Ετοιμάζουμε τα μανιτάρια (τα καθαρίζουμε με ένα νοτισμένο πανί και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες) και τα βάζουμε σε ένα πυρέξ. Τα περιχύνουμε με τη σάλτσα, καλύπτουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε να μαριναριστούν στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά. Πλένουμε και στεγνώνουμε τις αντίβ και, στη συνέχεια, τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.

Σουρώνουμε τα μανιτάρια προσεκτικά για να μη χαλάσει το σχήμα τους και κρατάμε τη σάλτσα.

Βάζουμε τις κομμένες αντίβ σε μια σαλατιέρα, ανακατεύουμε με λίγη από τη σάλτσα που κρατήσαμε. Προσθέτουμε και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε πολύ απαλά. Βάζουμε από πάνω τις φλοίδες παρμεζάνας ή πεκορίνο, τον υπόλοιπο μαϊντανό και τρίβουμε μαύρο πιπέρι.

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024