H Κάθι Μπέιτς μιλά για το δικό της #MeToo
Η υποψήφια για Όσκαρ ηθοποιός Κάθι Μπέιτς έχει τη δική της άποψη για το κίνημα #MeToo
Η Κάθι Μπέιτς σχολίασε το κίνημα #MeToo κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης και επίθεσης, υποστηρίζοντας ότι στο παρελθόν οι συναντήσεις ηθοποιών και παραγωγών σε δωμάτια ξενοδοχείων ήταν “συναινετικές”.
Η ηθοποιός, η οποία είναι υποψήφια για το τέταρτο Όσκαρ της καριέρας της για την ερμηνεία της στη δραματική αστυνομική ταινία “Richard Jewell”, δήλωσε ότι παρ’ όλο που τάσσεται στο πλευρό των γυναικών που δημοσιοποιούν τις ιστορίες σεξουαλικής κακοποίησης, “οι καιροί ήταν διαφορετικοί” όταν εκείνη εισήλθε στη βιομηχανία του θεάματος τη δεκαετία του 1970.
Σχολιάζοντας ανθρώπους όπως ο κινηματογραφικός παραγωγός Χάρβεϊ Γουάινσταϊν που κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση και βιασμό δεκάδων γυναικών η Κάθι Μπέιτς δήλωσε στην εφημερίδα The Guardian:
“Έχω μία εξομολόγηση να κάνω. Στις μέρες μου αν πήγαινες στο δωμάτιο ξενοδοχείου ενός ατόμου, ήξερες ακριβώς γιατί πήγαινες και εκείνες τις ημέρες ήταν συναινετικό”.
“Οι καιροί ήταν διαφορετικοί, αλλά υποστηρίζω πραγματικά τις γυναίκες που μιλούν τώρα και δεν είμαι χαρούμενη για τους άνδρες που κατηγορούνται ψευδώς – αλλά για όσους το αξίζουν τα αισθήματά μου είναι «προχωρήστε, πάνω τους»” ανέφερε.
Στη νέα ταινία του Κλιντ Ίστγουντ “Richard Jewell”, η Κάθι Μπέιτς υποδύεται τη Μπόμπι, τη μητέρα του κεντρικού χαρακτήρα, που ήταν φύλακας ασφαλείας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1996 στην Ατλάντα και ανακάλυψε ένα σακίδιο γεμάτο εκρηκτικά.
- Ruvan Wijesooriya & Nick Zinner: Η underground σκηνή της Νέας Υόρκης παίρνει σάρκα και οστά στην Αθήνα
- Νέο τηλεσκόπιο γυρίζει την «μεγαλύτερη κοσμική ταινία όλων των εποχών»
- Ιράν: Θα υπάρξει άμεση απάντηση σε κάθε απειλή – Επικαλείται τη δέσμευση των ΗΠΑ να συγκρατήσουν το Ισραήλ
- Σκας από τη ζέστη; Σε νιώθουμε!
- Πετράλωνα: «Το πιο δύσκολο κομμάτι ήταν η διαχείριση του σοκ των κατοίκων» αποκαλύπτει διασώστης του Ερυθρού Σταυρού
- Προδότες και φουστανελοφόροι
- Η Παπαστράτος επενδύει στη νέα γενιά επαγγελματιών με το FutuReady Internship Program
- Η Πλευρίτου συνεχίζει στον Ολυμπιακό για 16η χρονιά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 01.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/yong-chuan-tan-FPm5MGSqD3w-unsplash-1-315x220.jpg)



































![Το φαινόμενο candilazo που «έβαψε» κόκκινο τον ουρανό του Καράκας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/2026-07-01T061443Z_826673436_RC2T4MA6UXNN_RTRMADP_3_VENEZUELA-QUAKE-SKY-315x220.jpg)

































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442