Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τζορτζ Όργουελ : Άδεια από τη γυναίκα του για να έχει ερωμένη είχε πάρει ο Όργουελ

Τζορτζ Όργουελ : Άδεια από τη γυναίκα του για να έχει ερωμένη είχε πάρει ο Όργουελ

Απίστευτη αποκάλυψη για την ερωτική ζωή του διάσημου συγγραφέα Τζορτζ Όργουελ.

Την έγκριση της συζύγου του για να συνευρίσκεται με μία φίλη του δύο φορές τον χρόνο είχε ο Βρετανός συγγραφέας Τζορτζ Όργουελ.

Αυτό αποκαλύφθηκε σχεδόν 70 χρόνια μετά τον θάνατο του Όργουελ σε επιστολές του συγγραφέα που είχε στην κατοχή του ο γιος του, Ρίτσαρντ Μπλερ.

Ο διάσημος συγγραφέας είχε παντρευτεί δύο φορές στη ζωή του: με την Αϊλίν Ο’Σόνεσι (ήταν παντρεμένοι από το 1936 έως το 1945) και με την Σόνια Μπράουνγουελ (από το 1949 μέχρι τον θάνατό του, το 1950).

Μοιραζόταν τις ιδέες του με την ερωμένη του

Ο Όργουελ συνάντησε την Μπρέντα Σάλκελντ το 1933 – λίγα χρόνια πριν από την πρώτη εκδοτική επιτυχία του, «Down and Out in Paris and London» (έχει κυκλοφορήσει στα ελληνικά με τους τίτλους «Οι άθλιοι του Παρισιού και του Λονδίνου», εκδ. Ασβός, 2010 και «Οι αλήτες του Παρισιού και του Λονδίνου», εκδ. Ελεύθερος Τύπος, 1978).

Η «πέτρα του σκανδάλου» Μπρέντα Σάλκελντ.

Η Σάλκελντ τον επηρέασε στο γράψιμό του, σύμφωνα με τις επιστολές στις οποίες αναφέρεται σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας The Times.

Ο Όργουελ είπε στην Σάλκελντ πως η πρώτη σύζυγός του, Αϊλίν Ο’Σόνεσι, κατανοεί τις επιθυμίες του.

Η πρώτη σύζυγος του Όργουελ, Αϊλίν Ο’Σόνεσι.

«Eπιθυμεί να μπορώ να κοιμάμαι μαζί σου περίπου δύο φορές τον χρόνο, ώστε να είμαι ευτυχισμένος», της έγραφε σε ένα γραμμα.

Σε μια άλλη επιστολή που είχε γραφτεί νωρίτερα έλεγε: «Δεν ξέρω αν έχεις αντιληφθεί ποτέ πόσα πολλά σημαίνεις για μένα. Εξάλλου είπες πως νομίζεις ότι θα αποκτήσεις εν τέλει εραστή, και αν είναι έτσι δεν βλέπω γιατί αυτός δεν θα μπορούσε να είμαι εγώ».

Συνέχισε να της γράφει μέχρι το 1949 – ακριβώς πριν από τον δεύτερο γάμο του με τη Σόνια Μπράουνγουελ και μερικές εβδομάδες μόλις πριν από τον θάνατό του.

Οι επιστολές δείχνουν πως χρησιμοποίησε τη Σάλκελντ ως «αντηχείο» για τις ιδέες του.

Η άλλη ερωμένη του Όργουελ

Μια άλλη δεσμίδα επιστολών που έφερε ο Μπλερ δείχνουν επίσης τον συνεχιζόμενο θαυμασμό του Όργουελ για μια πρώην ερωμένη του, την Έλενορ Ζακ.

Ο γιος του Όργουελ, Ρίτσαρντ Μπλερ, είπε πως έφερε τις επιστολές για να τις δώσει στο αρχείο Τζορτζ Όργουελ στο University College του Λονδίνου.

Ο Μπλερ είπε στους Times πως οι επιστολές δείχνουν πως η Ζακ και η Σάλκελντ «είχαν πολύ μεγαλύτερη επιρροή πάνω του απ΄ό,τι θεωρείτο αρχικά».

«Ήταν πολύ προσωπικές επιστολές», είπε.

«Νομίζω πως υπήρχε κάποια φυσική επαφή και στις δύο περιπτώσεις από καιρό σε καιρό. Του άρεσαν οι πολύ ισχυρές γυναίκες. Οι γυναίκες που είχαν άποψη. Αυτό είναι που τον είλκυε. Το να έχει οτιδήποτε πέραν αυτού ήταν ένα μπόνους».

Ο Όργουελ, συγγραφέας επίσης των βιβλίων «Η φάρμα των ζώων» και «1984», παραμένει ευρέως γνωστός για την κριτική που ασκούσε στις κυβερνήσεις και στον ολοκληρωτισμό.

Η 70ή επέτειος του θανάτου του Όργουελ είναι στις 21 Ιανουαρίου.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024