Ο ΠΑΟΚ ήταν ο νικητής απέναντι στον Παναθηναϊκό με 3-0 σετ, στο ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Volleyleague γυναικών.
Η ομάδα του Μίχαλ Μάσεκ με το τρίποντο μείωσε την διαφορά από το «τριφύλλι» και την τρίτη θέση στους τρεις βαθμούς (27 έναντι 24), ενώ παράλληλα κάλυψε το σκορ του πρώτου αγώνα (3-2 σετ ο Παναθηναϊκός) και πήρε το πλεονέκτημα σε περίπτωση που οι δύο ομάδες ισοβαθμήσουν.
Οι αθλήτριες του «Δικεφάλου του Βορρά» μπήκαν καλύτερα στο ξεκίνημα του αγώνα και με όπλο το καλό σερβίς προηγήθηκαν με 1-0 σετ και 25-12. Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε στο δεύτερο σετ, προηγήθηκε με 20-18 όμως με σέρβερ την Εύα Χαντάβα ο ΠΑΟΚ πέρασε μπροστά με 23-20, για να τελειώσει το σετ με επίθεση η Κλαούντια Κατσορόφκσα για το 25-23.
Στο τρίτο σετ οι «πράσινες» προηγήθηκαν με 15-10, όμως οι γηπεδούχες ισοφάρισαν σε 20-20 με μπλοκ της Ντάρια Έρτσεν στην Μαρία Οικονομίδου. Ο ΠΑΟΚ πέρασε μπροστά με 23-22 μετά από υπέρβαση της Άννας Καλαντάτζε, με την αρχηγό Εύα Χαντάβα να τελειώνει το ματς πετυχαίνοντας τον 18ο πόντο της για το τελικό 25-23 και 3-0 σετ.
Διψήφιο αριθμό πόντων πέτυχε και η Σλοβένα διαγώνια του ΠΑΟΚ Ντάρια Έρτσεν (15π.), ενώ από τον Παναθηναϊκό η Μόνικα Πότοκαρ σταμάτησε στους 15.
Διαιτητές: Γεωργιάδης, Σταυριανίδης.
Τα σετ: 3-0 (25-12, 25-23, 25-23)
*Οι πόντοι του ΠΑΟΚ προήλθαν από 4 άσσους, 41 επιθέσεις, 9 μπλοκ και 21 λάθη αντιπάλων και του Παναθηναϊκού προήλθαν από 5 άσσους, 34 επιθέσεις, 3 μπλοκ και 16 λάθη αντιπάλων.
Μίχαλ Μάσεκ (ΠΑΟΚ): «Το πρώτο σετ μπορεί να φάνηκε εύκολο, αλλά η αλήθεια είναι ότι ήταν η συγκέντρωσή μας στο παιχνίδι που το έκανε. Πιέσαμε από την αρχή γιατί ξέραμε ότι αν το πετυχαίναμε, τότε όλα θα ήταν πιο εύκολα.
Στο δεύτερο σετ κάναμε 11 λάθη και παρόλα αυτά καταφέραμε και το πήραμε. Στο τρίτο σετ έγινε μεγάλη μάχη, χάναμε για πέντε πόντους και η ανατροπή δείχνει ότι έχουμε χαρακτήρα ως ομάδα».
Κυριάκος Καμπερίδης (Παναθηναϊκός ΑΟ): «Στο πρώτο σετ δεν παίξαμε καλά. Στα άλλα δύο, παρά το προβάδισμα που είχαμε στην αρχή, φαινόταν ότι δεν το «νιώθαμε» και αυτό έβγαινε στο παιχνίδι. Ήταν μία κακή εμφάνιση αλλά πρέπει να συνεχίσουμε, έχουμε έναν ολόκληρο γύρο μπροστά μας και πρέπει να παλέψουμε».
Ο τρομπετίστας και συνθέτης Στέλιος Χατζηκαλέας, λίγο προτού ανέβει στη σκηνή του Half Note Jazz Club για να παρουσιάσει τη νέα του δουλειά The Sea Inside, μας μιλάει για τη τζαζ.
Ο Ηρακλής με ένα φοβερό πρώτο ημίχρονο πέρασε από… πάνω την Μύκονο Betsson διαλύοντάς την με 93-65 και περιμένει στον ημιτελικό τον ΠΑΟΚ ή τον Παναθηναϊκό.
Η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική συνομοσπονδία αναμένεται να καλέσει τον Βραζιλιάνο της Ρεάλ και τον Αργεντίνο της Μπενφίκα, αλλά και άλλους παίκτες των δύο ομάδων. Κινδυνεύει με βαριά «καμπάνα ο μέσος των Λουζιτανών
Κατάμεστο, όπως αναμενόταν, θα είναι το Καραϊσκάκη στο πρώτο ματς των πλέι-οφ του Champions League κόντρα στη Λεβερκούζεν, όπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός.