Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Βόμβες» Πλατινί για FIFA, UEFA και CAS

«Βόμβες» Πλατινί για FIFA, UEFA και CAS

Ο Μισέλ Πλατινί σε μια συνέντευξη ποταμό έριξε βέλη εναντίον FIFA, UEFA και CAS, μιλώντας για μαφία που κάνει ό,τι θέλει στο ποδόσφαιρο

Πολύ σοβαρές καταγγελίες από τον Μισέλ Πλατινί εναντίον FIFA, UEFA και CAS. Στην πρώτη του συνέντευξη μετά τη μεγάλη περιπέτεια που πέρασε, ο πρώην πρόεδρος της UEFA απασφάλισε εναντίον των ομοσπονδιών.

Συγκεκριμένα, ο Πλατινί μίλησε στην πολωνική εφημερίδα «Sport» και αρχικά αναφέρθηκε στην περιπέτεια που πέρασε. «Μετά από πολύ καιρό ξυπνούσα το πρωί και ένιωθα κενός. Για πρώτη φορά στα 55 μου χρόνια δεν ήξερα τι να κάνω. Για ένα μήνα δεν είχα ιδέα τι μου συνέβαινε.

Ξαφνικά έγινα ο Αλ Καπόνε του ποδοσφαίρου. Ένας γκάνγκστερ. Ένας οχετός αρνητικής πληροφορίας έβγαινε σε όλο τον κόσμο. Επιθέσεις από την ΦΙΦΑ και εκατοντάδες δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο έκαναν την ζωή μου αφόρητη. Μετά από ένα μήνα τα συναισθήματα μου άρχισαν να ηρεμούν. Άρχισα να καταλαβαίνω πως βρέθηκα έτσι μπλεγμένος. Ήμουν έτοιμος να υπερασπιστώ τον εαυτό μου, αν και ήξερα ότι πρόκειται για χαμένη υπόθεση.

Από την στιγμή που είσαι πρωταγωνιστής μιας σκευωρίας, δεν έχεις το δικαίωμα να κερδίσεις μία υπόθεση την οποία το σύστημα κατασκεύασε εναντίον σου. Ξόδεψα πολύ χρόνο με δικηγόρους, γνωρίζοντας ότι δεν θα μπορούσα να κάνω πολλά. Αλλά δεν γινόταν αλλιώς. Έπρεπε να υπερασπιστώ τον εαυτό μου, παρότι ήξερα το τελικό αποτέλεσμα. Ήταν ο μόνος τρόπος για να νικήσω τον εσωτερικό πόνο που είχα».

Στη συνέχεια ο Γάλλος καταφέρθηκε εναντίον FIFA, UEFA και CAS, τους οποίος αποκάλεσε μαφία και τόνισε πως δεν πρόκειται ποτέ να τους συγχωρήσει: «Μετά από την καταιγίδα, τώρα έχω βρει εσωτερική ηρεμία. Δεν μεμψιμοιρώ. Δεν θα κλάψω που έχασα την δουλειά μου. Ωστόσο υπερασπίζομαι τον εαυτό μου για έναν ακόμα λόγο: μισώ την αδικία. Και αυτή βρήκε εμένα ως θύμα. H ΦΙΦΑ και το CAS λειτουργούν σαν μαφία. Το ξέρω. Το είδα από μέσα. Είναι μία συμμορία από κολλητά φιλαράκια. Κάνουν ότι θέλουν. Βγάζουν ότι αποφάσεις θέλουν. Κανείς δεν τους ελέγχει. Η ΦΙΦΑ, η ΟΥΕΦΑ και οι δικηγόροι του CAS είναι οι ίδιοι άνθρωποι. Μία μεγάλη οικογένεια. Ζουν όλοι μαζί στην μικρή Ελβετία, συναντιούνται, μιλάνε, καθορίζουν τα πάντα. Έχουν την δύναμη να εξαφανίσουν κάποιον για πάντα από το ποδόσφαιρο. Σε αυτή την περίπτωση, αυτός ήμουν εγώ. Κατάφεραν να μην γίνω πρόεδρος της ΦΙΦΑ. Συγχαρητήρια.

Η ιστορία μου είναι πραγματικά απλή. Η ΦΙΦΑ έπρεπε να μου δώσει τα λεφτά που μου όφειλε. Περίμενα, περίμενα, περίμενα. Μετά από μερικά χρόνια τα ζήτησα από μόνος μου. Εγώ υπενθύμισα στην ΦΙΦΑ το χρέος της. Πήρα την απόδειξη πληρωμής, έλαβα τα χρήματα και μετά πλήρωσα τους φόρος μου. Δεν έκρυψα ποτέ τίποτα. Δεν έκανα τίποτα λάθος. Μετά από τέσσερα χρόνια, η ίδια η ΦΙΦΑ με κατηγόρησε για παρατυπίες. Ένα γκρουπ ανθρώπων, το οποίο ήταν αυτό που με πλήρωσε για τις υπηρεσίες μου. Η υπόθεση πήγε δικαστικά και όχι για μένα, αλλά για τον Μπλάτερ. Δική του υπόθεση ήτα. Εγώ ήμουν μόνο μάρτυρας. Και κατάφεραν να με… σκοτώσουν μαζί του. Βρήκαν τον τέλειο τρόπο να με ξεφορτωθούν. Έχασα όλες τις εφέσεις, στα δικά τους όργανα, όπως ήταν αναμενόμενο. Τώρα έχω προσφύγει στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο.

Στην αρχή ένιωσα ταπεινωμένος. Είναι ο Μισέλ Πλατινί. Έχασα την δουλειά μου, την τιμή μου, την φήμη μου, πολλά πράγματα. Όλοι θα ένιωθαν το ίδιο στην θέση μου. Αλλά το πιο σημαντικό για μένα ήταν το βλέμμα των ανθρώπων, είτε των γνωστών είτε των αγνώστων στο δρόμο. Δεν άλλαξε. Πολύ σύντομα κατάλαβαν τι είχε συμβεί. Αν κάποιος αφιερώσει λίγο χρόνο και είναι έξυπνος μπορεί να βάλει σε τάξη όλα τα κομμάτια του παζλ: η ΦΙΦΑ έστησε μία ιστορία για να σαμποτάρει την υποψηφιότητα μου για την προεδρία της».

Από τις κατηγορίες του Πλατινί δε… γλίτωσε ούτε ο νυν πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο. «Ο Ινφαντίνο σκοτώνει το ποδόσφαιρο. Παλιά ενδιαφερόταν, όμως, από την στιγμή που έγινε πρόεδρος της FIFA ακολούθησε τον αντίθετο δρόμο, δεν τον απασχολούν πλέον η Ευρώπη και η Αφρική. Παρόλα αυτά, η διοργάνωση του Μουντιάλ στο Κατάρ ήταν κάτι που έπρεπε να συμβεί, να δώσουμε το δικαίωμα διοργάνωσης και στην Αραβία».

Ο Πλατινί εμφανίστηκε εναντίον της χρήσης του VAR:«Το VAR δεν μειώνει προβλήματα, απλά τα μετατοπίζει σε άλλο σημείο. Αφού εφαρμόζουμε το VAR, σημαίνει ότι δεν έχουμε αρκετά καλούς διαιτητές. Είναι ένα σύστημα που τους γελοιοποιεί», ενώ αναφορικά με το μέλλον του ήταν κάθετος: «Δύο πράγματα δεν θα κάνω. Δεν θα επιστρέψω στην Γιουβέντους και δεν θα θέσω υποψηφιότητα για την προεδρία της UEFA».

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024