Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Ναι» του Αλέξη Τσίπρα στην υποψηφιότητα Σακελλαροπούλου

«Ναι» του Αλέξη Τσίπρα στην υποψηφιότητα Σακελλαροπούλου

«Ναι» στην υποψηφιότητα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

«Ναι» στην υποψηφιότητα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας για την Προεδρία της Δημοκρατίας, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση κατά του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Εγώ ως αρχηγός της αντιπολίτευσης Μητσοτάκης δεν θα γίνω», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας ότι δεν θα κάνει αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση και δεν θα κάνω ότι έκανε εκείνος το 2015 που μόνος καταψήφισε τη συναινετική επιλογή του Προκόπη Παυλόπουλου για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στη δήλωση του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εκλεγεί με ευρεία ψηφοφορία, όπως αρμόζει άλλωστε σε όποιον λαμβάνει τη βαριά ευθύνη του εκφραστή του λαού και της Δημοκρατίας.

«Θα κρατήσουμε στάση ευθύνης και θα δώσουμε την δυνατότητα η νέα πρόεδρος της Δημοκρατίας να εκλεγεί με ευρεία πλειοψηφία», είπε ο κ. Τσίπρας. «Στην πολιτική όπως και στη ζωή έχει πάντα μεγαλύτερη αξία η συνέπεια από τα επικοινωνιακά παιχνίδια».

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε την κ. Σακελλαροπούλου ως μια εξαίρετη δικαστής, τονίζοντας, μάλιστα, ότι είχε επιλεγεί από τον ΣΥΡΙΖΑ ως η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου του ΣτΕ, προσθέτοντας ότι ήταν μια πρόταση που τότε καταψηφίστηκε από τον κ. Μητσοτάκη και τους βουλευτές του.

«Και δεν ήταν τυχαία επιλογή μας για τη θέση αυτή, αφού υπήρξε μια εξαίρετη δικαστής που υπηρέτησε με σθένος τη δικαιοσύνη, την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων και τη θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους. Και δεν δίστασε να συνταχθεί ακόμη και με τη μειοψηφία για να υπερασπιστεί το δικαίωμα των παιδιών των μεταναστών που έχουν γεννηθεί ή έχουν πάει σε ελληνικό σχολείο, να αποκτούν την Ελληνική ιθαγένεια. Η εκλογή της λοιπόν στο Ανώτατο Πολιτειακό αξίωμα δεν ακυρώνει απλά την άθλια προπαγάνδα επί 4,5 χρόνια της ΝΔ, ότι δήθεν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ χειραγωγούσε την ηγεσία της Δικαιοσύνης, αλλά επιβραβεύει και το περιεχόμενο των αξιών που η ίδια ως δικαστής υπερασπίστηκε», είπε χαρακτηριστικά

Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό για «επικοινωνιακή ντρίμπλα»: «Ο κ. Μητσοτάκης διέπραξε μέγα ατόπημα που διέσυρε επί μήνες το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας και μέγα λάθος που δεν πρότεινε ξανά τον Προκόπη Παυλόπουλο. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα τον αντιγράψει. Εγώ δεν θα κάνω ό,τι εκείνος το ’15 που καταψήφισε τον Παυλόπουλο […]

«Η θετική μας ψήφος δεν είναι μια επικοινωνιακή πολιτική αλλά μια συνειδητή επιλογή», είπε και πρόσθεσε ότι «είναι συνδεδεμένη, όχι μόνο με τη στάση ευθύνης που επιλέγουμε πάντα απέναντι τους θεσμούς, αλλά και με τις ιδέες και τις αξίες μας. Με τη συνέπειά μας. Και στην πολιτική, όπως και στη ζωή, έχει πάντα μεγαλύτερη αξία η συνέπεια από τα πολιτικά παιχνίδια».

Sports in

Τα έβαλε με την διαιτησία ο Αταμάν…

Για αυτό έχασε το πλεονέκτημα ο ΠΑΟ σύμφωνα με τον Τούρκο προπονητή που πάντως δήλωσε σίγουρος για την πρόκριση

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024