Επεισοδιακή νύχτα στο Κουκάκι: Οκτώ συλλήψεις στην κατάληψη της Παναιτωλίου 21
Επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ στις καταλήψεις «Ματρόζου 45» και «Παναιτωλίου 21»
Λίγο μετά τις 21:00 ολοκληρώθηκε η αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση της κατάληψης στην Οδό Παναιτωλίου 21 μετά την ανακατάληψη του κτιρίου από αντιεξουσιαστές, νωρίς σήμερα, Σάββατο, το απόγευμα.
Η αστυνομία προχώρησε συνολικά σε οκτώ συλλήψεις, πέντε άντρες και τρεις γυναίκες.
Στο σημείο βρέθηκαν και αλληλέγγυοι, με τους άντρες των ΜΑΤ να τους επιτίθενται ασκώντας βία σε έναν από αυτούς, χτυπώντας τον με το γκλοπ του.
Στο σημείο πετούσε επίσης και ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ.
Νωρίτερα, μετά από περίπου μίας ώρας έντασης, ολοκληρώθηκε η αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση της κατάληψης «Ματρόζου 45».
Ο μέχρι τώρα απολογισμός είναι πέντε συλλήψεις καταληψιών (τρεις άνδρες και δύο γυναίκες) που πήραν το δρόμο για την Κρατική Ασφάλεια, ανάμεσα τους κι ένας ανήλικος.
Στο σημείο βρέθηκαν αλληλέγγυοι και εξοργισμένοι γείτονες -που ακόμη έχουν νωπές τις μνήμες από την προηγούμενη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στην περιοχή που σημαδεύτηκε από βίαια επεισόδια, άγρια αστυνομική καταστολή και την σύλληψη του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ.
Κλειστή παραμένει για την κυκλοφορία των οχημάτων η οδός Παναιτωλίου και η συνέχεια της Αρακύνθου από την οδό Ορλώφ μέχρι την οδό Μιρτσιέφσκι.
Η οδός Ματρόζου είναι κλειστή από την οδό Βεΐκου και η Ορλώφ από την Τ. Καρατάσου εως την Παναιτωλίου.
Η επιχείρηση
Η επιχείρηση της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε στην κατάληψη στην οδό Ματρόζου 45, μετά από εντολή εισαγγελέα.
Μετά από επίπονη και πολύωρη προσπάθεια οι άντρες των ΜΑΤ κατάφεραν να μπουν στο κτίριο, ανοίγοντας την πόρτα με σιδεροτροχό.
Η ΕΛ.ΑΣ χρησιμοποίησε και σκάλα την οποία τοποθέτησε στην πίσω αυλή του κτιρίου για να εισέλθει στο κτίριο, με αποτέλεσμα να συλλάβει μέσα από την κατάληψη πέντε άτομα, τρεις άντρες και δύο γυναίκες, ενώ παράλληλα οι αλληλέγγυοι από έξω φώναζαν συνθήματα όπως «η αλληλεγγύη το όπλο των λαών, πόλεμος στον πόλεμο των αφεντικών».
Νωρίτερα οι αντιεξουσιαστές μέσα από τις καταλήψεις φώναζαν συνθήματα όπως «10, 100, 1000 καταλήψεις ενάντια σε έναν κόσμο οργανωμένης σήψης».
- Ζαχαριάδης: Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η αυτόνομη κάθοδος, αλλά μια μεγάλη συμμαχία στον προοδευτικό χώρο
- Μυθικός Μαριάνοβιτς: Έπαιξε ντραμς και τριγωνάκι στην μπάντα του Αριζόνα (vid)
- Θεσσαλονίκη: Τέσσερις συλλήψεις για παράνομη διακίνηση μεταναστών
- Θεσσαλονίκη: Δολοφονία 20χρονου – Στο εισαγγελέα έφτασε ο 23χρονος – Τι έδειξε η ιατροδικαστική
- Γιώργος Μαρίνος: Έλενα Παπαρίζου, Τάκης Ζαχαράτος, Ηρώ τίμησαν τον αγαπημένο καλλιτέχνη
- «AI brain fry»: Όταν η τεχνητή νοημοσύνη «τηγανίζει» το μυαλό των εργαζόμενων




