Ρολάκια πίτσας
Τέλεια πρόταση για σνακ ή για παιδικό πάρτι
Προετοιμασία 10′ Ψήσιμο 15′
Υλικά (για 25-30 ρολάκια)
160 γρ. φέτα τρίμμα
100 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
70 γρ. πελτές τομάτας
1 κ.γ. ξερή ρίγανη (μπορεί αντικατασταθεί και με 1 κ.σ. φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό)
1- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
345 γρ. έτοιμη ζύμη πίτσας (λεπτή) – στα σουπερμάρκετ
Διαδικασία
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τα τυριά με τον τοματοπελτέ, τη ρίγανη και 2 κ.γ. ελαιόλαδο. Απλώνουμε τη ζύμη της πίτσας σε έναν μεγάλο πάγκο και την κόβουμε στη μέση ή στα τρία. Με ένα πινέλο την αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και απλώνουμε στη μια πλευρά της, κατά μήκος, τη μισή γέμιση. Τυλίγουμε σιγά-σιγά σε σφιχτό ρολό – προσέχοντας να παραμείνει μέσα η γέμιση.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190° C.
Στρώνουμε δυο λαμαρίνες του φούρνου με λαδόκολλα.
Κόβουμε τα μεγάλα ρολά σε ροδέλες των 2,5 εκατοστών περίπου, αφαιρώντας πρώτα τις δύο άκρες με μαχαίρι.
Τα βάζουμε στη λαδόκολα και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
- Κάπως έτσι μοιάζει η καθημερινή ζωή της Τζένιφερ Άνιστον – Γυμναστική και βόλτες στη Νέα Υόρκη
- Σολτς: Η ισλαμιστική διαδήλωση στο Αμβούργο θα έχει «συνέπειες – Συναγερμός στις γερμανικές αρχές
- Μακάμπι Τελ Αβίβ – Παναθηναϊκός 85-83: Άργησε να «ξυπνήσει» και πλέον είναι με την πλάτη στον τοίχο
- H σημασία πίσω από τα «αλήτικα» τατουάζ της φυλακής
- Euro 2024: Για πρώτη φορά φυλετικά ουδέτερες τουαλέτες
- Πολωνία: Έρευνα για πιθανές σχέσεις αξιωματούχου πετρελαϊκού ομίλου με τη Χεζμπολάχ