Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σκληρή απάντηση Ροχανί για τους 52 στόχους του Τραμπ : Μην απειλείτε ποτέ το ιρανικό έθνος

Σκληρή απάντηση Ροχανί για τους 52 στόχους του Τραμπ : Μην απειλείτε ποτέ το ιρανικό έθνος

Η απάντηση του προέδρου του Ιράν Χασάν Ροχανί στις απειλές του Τραμπ δίνεται μέσω twitter, προφανώς για να είναι σίγουρος ότι ο αμερικανός πρόεδρος θα την δει. «Μην απειλείτε ποτέ το ιρανικό έθνος», τονίζει ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί τονίζοντας ότι αν το Τραμπ δεν ξεχνά τον αριθμό 52 το Ιραν δεν ξεχνά το 290

«Μην απειλείτε ποτέ το ιρανικό έθνος», τονίζει ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί σε μήνυμά του στο Twitter απαντώντας στις πολεμικές δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος απείλησε το Σάββατο να πλήξει 52 ιρανικούς στόχους.

Αν οι ΗΠΑ δεν ξεχνούν το αριθμό 52, το Ιραν δεν ξεχνά τους 290 νεκρούς

«Αυτοί που αναφέρουν τον αριθμό 52 θα πρέπει επίσης να θυμούνται τον αριθμό 290. # IR655», γράφει ο Ροχανί αναφερόμενος στην τραγωδία με το Airbus της πτήσης 655 της Iran Air που καταρρίφθηκε τον Ιούλιο του 1988 από αμερικανικό πλοίο πάνω από τον Κόλπο και στοίχισε τη ζωή 290 ανθρώπων.

Τριάντα και πλέον χρόνια μετά τα γεγονότα, αυτή η καταστροφή, για την οποία το Ιράν περιμένει ακόμη μια επίσημη συγνώμη από τις Ηνωμένες Πολιτείες, συνεχίζει να στοιχειώνει τη συλλογική μνήμη του Ιράν, όπως και στις Ηνωμένες Πολιτείες η ομηρεία 52 διπλωματών τους επί 444 ημέρες στην αμερικανική πρεσβεία της Τεχεράνης το 1979.

Μυρίζει μπαρούτι

Ο πόλεμος ανακοινώσεων και δηλώσεων μεταξύ των δύο πλευρών, που συνοδεύει τα -περιοσμένα ακόμη- πραγματικά πυρά, ανεβάζει στο κόκκινο την ένταση και προκαλεί τρόμο στη διεθνή κοινότητα, που μέσω διπλωματικού μαραθωνίου προσπαθεί να κατευνάσει τα πνεύματα.

Ενδεικτική η δήλωση του γγ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, που προειδοποίησε για «τις γεωπολιτικές εντάσεις που βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδό τους αυτό τον αιώνα» και κάλεσε τους ηγέτες του κόσμου να σταματήσουν την κλιμάκωση των εντάσεων, να επιδείξουν τη μέγιστη δυνατή αυτοσυγκράτηση και να ξαναρχίσουν τον διάλογο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024