Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απόστολος Τζιτζικώστας : Ζήτησε συγγνώμη μετά από τον σάλο για σεξιστικό σχόλιό του

Απόστολος Τζιτζικώστας : Ζήτησε συγγνώμη μετά από τον σάλο για σεξιστικό σχόλιό του

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας έκανε ένα άστοχο - αν μη τι άλλο - αστείο με σεξιστικά υπονοούμενα σε εργαζόμενες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Αίσθηση προκάλεσαν οι αναφορές που έκανε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος προσπάθησε ανεπιτυχώς να «αστειευτεί» με γυναίκες εργαζόμενες της Περιφέρειας, με αφορμή την κατασκευή κινηματογραφικών στούντιο στη Θεσσαλονίκη.

Το στιγμιότυπο καταγράφηκε από την ιστοσελίδα alterthess.gr με αφορμή εκδήλωση κατά την οποία ο εκπρόσωπος του Film Office, του οργανισμού που έχει αναλάβει να προωθήσει κινηματογραφικές παραγωγές στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, επισκέφθηκε τον Απόστολο Τζιτζικώστα.

Ο εκπρόσωπος δώρισε μια κλακέτα στον περιφερειάρχη και «αστειεύτηκε» ζητώντας του να μεσολαβήσει ώστε όλες οι γυναίκες της Διεύθυνσης να λάβουν μέρος στις κινηματογραφικές παραγωγές.

Εκείνη τη στιγμή, ο Απόστολος Τζιτζικώστας φαίνεται να κάνει χειρονομία σεξουαλικού περιεχομένου και ρώτησε γελώντας τις γυναίκες «τι είδους ταινία; – προσέξτε τι θα πείτε…».

Στη συνέχεια, αστειεύτηκε άστοχα λέγοντας: «Άκουσα ότι από τις πρώτες ταινίες που θα γυριστούν θα είναι του Σειρηνάκη. Σας ενδιαφέρει;».

Η αντίδραση του Χρήστου Γιαννούλη

Το σεξιστικό σχόλιο του Απόστολου Τζιτζικώστα προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Γιαννούλη.

Μέσω ανακοίνωσης, ο κ. Γιαννούλης ανέφερε:

«Τα σεξιστικά και προσβλητικά υπονοούμενα επιβάλλουν στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας να εξηγήσει και να ανακαλέσει τα όσα είπε, έτσι ώστε να μην αποτυπωθούν στο πολιτικό αφήγημα και τις θέσεις του για την γυναίκα, τα δικαιώματα και τη θέση της στη σύγχρονη ζωή. Το ελπίζουμε το αναμένουμε και το απαιτούμε για να υπάρχει διαυγής και ξεκάθαρη εικόνα για το τι υπάρχει για τον καθένα μας, μπροστά και πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας».

Αντιδράσεις στα social media

Το βίντεο έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις στα social media.

https://twitter.com/PARADOXOGRAF/status/1212729332386414594

Η συγγνώμη του Απόστολου Τζιτζικώστα

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από το περιστατικό, ο ίδιος ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ζήτησε «ξεκάθαρη και ειλικρινή» συγγνώμη για την «ατυχέστατη και τελείως λάθος αναφορά» του.

«Ατυχέστατη και τελείως λάθος η αναφορά μου προς τις εργαζόμενες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με τρόπο που ούτε με εκφράζει, ούτε με χαρακτηρίζει, για οποιαδήποτε γυναίκα. Για αυτό και η συγγνώμη μου είναι απολύτως ξεκάθαρη και ειλικρινής», δηλώνει σε ανάρτησή του στα social media o Απόστολος Τζιτζικώστας.

https://twitter.com/tzitzikostas/status/1212729682187165696

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024