Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023
weather-icon 21o
Πώς θα ενεργοποιήσετε τον μεταβολισμό της επιδερμίδας σας

Πώς θα ενεργοποιήσετε τον μεταβολισμό της επιδερμίδας σας

Ο μεταβολισμός της επιδερμίδας περιλαμβάνει μια σειρά από λειτουργίες, οι οποίες συντηρούν το δικό της οικοσύστημα με αποτέλεσμα την υγεία, την άμυνα, τη λάμψη και τη διατήρηση της νεότητάς της

Σύμφωνα με στατιστικές έρευνες, η φιλοσοφία της περιποίησης αλλάζει. Το φαινόμενο των υπερβολών των fillers και της αέναης νιότης, ενίοτε με γκροτέσκα αποτελέσματα, έχει αρχίσει να φθίνει. Τη θέση τους παίρνουν το ρεύμα «skin positivity» και οι skintellectuals. Οι skintellectuals, η νέα γενιά του αγοραστικού κοινού, είναι ευαισθητοποιημένοι απέναντι σε διάφορα θέματα που αφορούν το περιβάλλον, τα ζώα και τις ηθικές αξίες των καλλυντικών. Τους ενδιαφέρουν κυρίως η ουσία και η αποτελεσματικότητα και όχι τόσο το περιτύλιγμα, ενώ διαβάζουν τα συστατικά κάθε καλλυντικής σύνθεσης που χρησιμοποιούν και θέλουν να ξέρουν πώς λειτουργούν.

Παράλληλα η λέξη «αντιγήρανση», που υποδηλώνει μια διαδικασία ενάντια στη φύση, αντικαθίσταται από τις φράσεις «ενεργοποίηση του μεταβολισμού της επιδερμίδας» και «οικοβιολογία». Πλέον το ζητούμενο στην περιποίηση δεν είναι να μη μεγαλώνεις, αλλά να μεγαλώνεις όμορφα, με χάρη.

Μεταβολισμός και επιδερμίδα

Οταν ακούμε τη λέξη «μεταβολισμός», το μυαλό μας πάει στο κάψιμο θερμίδων και στο αδυνάτισμα. Ομως μεταβολισμός δεν είναι μόνο αυτό. Είναι το σύνολο των βιοχημικών αντιδράσεων που πραγματοποιούνται στα κύτταρα κάθε ζωντανού οργανισμού. Συνεπώς υπάρχει και ο μεταβολισμός της επιδερμίδας, που περιλαμβάνει μια σειρά από λειτουργίες οι οποίες συντηρούν το δικό της οικοσύστημα με αποτέλεσμα την υγεία, την άμυνα, τη λάμψη και τη διατήρηση της νεότητάς της.

Σε αρμονία με το οικοσύστημα του δέρματος

Οι σύγχρονες επιστημονικές έρευνες εστιάζουν στους τρόπους για την καλύτερη προστασία του δέρματος και την ενδυνάμωση των φυσικών αυτών μηχανισμών. Οι δερματολόγοι βασίζονται στο αξίωμα ότι το δέρμα είναι ένα οικοσύστημα που εξελίσσεται συνεχώς και αντιδρά με το περιβάλλον του. Αντί λοιπόν να θεραπεύουμε το δέρμα, πρέπει να το βοηθάμε να λειτουργεί φυσιολογικά. Αυτό δηλαδή που πρεσβεύει η ολιστική ιατρική για το σώμα. Αντί να του προσφέρουμε φάρμακα που καταλαγιάζουν τα συμπτώματα, ενισχύουμε τη σωστή λειτουργία του ώστε να θεραπεύονται οι αιτίες των «ανωμαλιών».

Πώς ενεργοποιείται ο μεταβολισμός;

Ολοι γνωρίζουμε ότι το να περιποιούμαστε εξωτερικά το δέρμα μας δεν είναι αρκετό. Η ισορροπημένη διατροφή, η άσκηση, η επαρκής εσωτερική ενυδάτωση βελτιώνουν την εσωτερική λειτουργία του οργανισμού και των κυττάρων του δέρματος. Συνεπώς, όταν βελτιώνονται οι λειτουργίες της επιδερμίδας, δημιουργούνται οι κατάλληλες συνθήκες για να ενεργοποιηθεί ο μεταβολισμός της και να λάμψει η πραγματική της ομορφιά.

Οι βιο-συμβατές φόρμουλες

Πρωτοποριακές έρευνες απέδειξαν πως η συνεχής χρήση των βιο-ενεργών συστατικών βελτιώνει άμεσα την υγεία των κυττάρων και μπορεί να μεταμορφώσει το δέρμα.

Κατανοώντας την κυτταρική ανανέωση και τον μεταβολισμό των θρεπτικών ουσιών, οι επιστήμονες δημιούργησαν καλλυντικές φόρμουλες που αντιπροσωπεύουν μια νέα εξέλιξη στην περιποίηση της επιδερμίδας. Πρόκειται για προηγμένα τεχνολογικά καλλυντικά με βιο-ενεργά συστατικά, που στόχος τους δεν είναι να… επιτεθούν στις ατέλειες της επιδερμίδας, αλλά να συνεργαστούν μαζί της και να βελτιώσουν τους μηχανισμούς υγείας της έτσι ώστε σταδιακά να αρχίσει να λειτουργεί ξανά σωστά και να εξαλείψει η ίδια τις ατέλειές της.

Τα χαρακτηριστικά τους

Οι συνθέσεις αποτελούνται από φυσικά, φυτικά βιο-τεχνολογικά ενεργά συστατικά, όπως τα νευροπεπτίδια, τα τετραπεπτίδια, οι τοκοτριενόλες και τα προηγμένα υγροσκοπικά ενεργά στοιχεία που στόχο έχουν να προάγουν τον μεταβολισμό της επιδερμίδας και το «χτίσιμο» της νεότητάς της και της λάμψης της. Ολα τα φυσικά ενεργά συστατικά είναι απολύτως φιλικά και συμβατά με τα κύτταρα του δέρματος, καθώς τα τεχνητά χημικά συστατικά που είναι «ξένα» στην επιδερμίδα μπορεί να δημιουργήσουν τοξικότητα και ανωμαλίες στους μηχανισμούς της, υποστηρίζουν οι ειδικοί.

Επίσης συνήθως:

  • Είναι δερματολογικά ελεγμένα, cruelty free, χωρίς parabens ή άλλα «ύποπτα» συστατικά,
  • Το γυαλί και το πλαστικό από τις συσκευασίες τους ανήκουν σε ανακυκλώσιμα υλικά.

Ο τρόπος δράσης

Τα δραστικά συστατικά της κάθε βιο-συμβατής σύνθεσης λειτουργούν παράλληλα με το δέρμα, αποτοξινώνοντάς το, αποκαθιστώντας τις φθορές και ενεργοποιώντας τη φυσική του λειτουργία. Φανερώνουν τη δράση τους είτε αφού απορροφηθούν στις ανώτερες στιβάδες της επιδερμίδας, είτε ενεργοποιώντας τον κατάλληλο «αγγελιοφόρο» που στέλνει το μήνυμα ώστε οι λειτουργίες που έχουν πέσει σε αδράνεια να ενεργοποιηθούν ξανά.

Sports in

Μια τρύπα στο νερό

Η Κυβέρνηση θυμήθηκε μέτρα σε ισχύ που δεν τηρούνται, αλλά θα τηρηθούν τώρα. Ντύθηκε και αθλητικός δικαστής. Και έζησαν αυτοί καλά…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023