Πρόστιμο 600,000 δολαρίων (537,000 ευρώ) κλήθηκε να πληρώσει γνωστή εταιρεία παραγωγής μπέρμπον, όταν φωτιά που προκλήθηκε στις αποθήκες της, την ανάγκασε να αδειάσει αλκοόλ στα ποτάμια του Κεντάκι και Οχάιο, προκαλώντας μεγάλη οικολογική καταστροφή.

Η εταιρεία συμφώνησε να καταβάλει το πρόστιμο που επιβλήθηκε από το συμβούλιο Ενέργειας και Περιβάλλοντος της πολιτείας του Κεντάκι.

Σύμφωνα με τον Independent, το περιστατικό συνέβη τον Ιούλιο, όταν κεραυνός έπληξε αποθήκη με βαρέλια. Περίπου 40.000 βαρέλια καταστράφηκαν, ενώ το ουίσκι κατέληξε στα παρακείμενα ποτάμια.

Το Τμήμα Αλιείας και Άγριων Ζώων του Κεντάκι βρήκε νεκρά ψάρια κατά μήκος 100 χιλιομέτρων, του Γκλένς Κρικ και του ποταμού Κεντάκι. Το ίδιο συνέβη και στον ποταμό Οχάιο, χωρίς όμως το μέγεθος της καταστροφής να είναι το ίδιο μεγάλο.

«Αν και κατορθώσαμε να περιορίσουμε και να ελαχιστοποιήσουμε τις επιπτώσεις που προκαλέσαμε τόσο στο περιβάλλον όσο και στη φύση, αναγνωρίζουμε τις θλιβερές και αναπόφευκτες επιπτώσεις του περιστατικού και έχουμε δεσμευτεί να κάνουμε ό,τι μπορούμε προκειμένου να αποκαταστήσουμε την ζημιά, στο περιβάλλον» ήταν η δήλωση της εταιρείας.

«Αυτό περιλαμβάνει την πληρωμή προστίμου στην πολιτεία για το χρόνο που δαπανήθηκε αλλά και τα χρήματα που ξοδεύτηκαν προκειμένου να αποκατασταθεί ο πληθυσμός των ψαριών».

Γράψτε το σχόλιό σας