Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ημέρα αγέννητου παιδιού: Χαμός στα social media, το κίνημα «Αφήστε με να ζήσω» και πολιτικές αντιδράσεις

Ημέρα αγέννητου παιδιού: Χαμός στα social media, το κίνημα «Αφήστε με να ζήσω» και πολιτικές αντιδράσεις

Η απόφαση της Ιεράς Συνόδου να καθιερώσει τη μέρα του αγέννητου παιδιού, είχε παρθεί τον Ιούλιο, προκαλώντας κύμα αντιδράσεων από όσους υπερασπίζονται το δικαίωμα στην έκτρωση.

«Σεισμό» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκάλεσε ο πρώτος εορτασμός της ημέρα του αγέννητου παιδιού του κινήματος «Αφήστε με να ζήσω».

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε μάλιστα και εξώφυλλο εφημερίδας –παραδόξως, αθλητική- το οποίο οδήγησε ακόμα και σε πολιτικές διαμάχες.

Η απόφαση της Ιεράς Συνόδου να καθιερώσει τη μέρα του αγέννητου παιδιού, είχε παρθεί τον Ιούλιο, προκαλώντας κύμα αντιδράσεων από όσους υπερασπίζονται το δικαίωμα στην έκτρωση.

Οι επικριτές της, έκαναν λόγο για σκοταδισμό καθώς και ότι μια τέτοια απόφαση υπονομεύει τη θέση της γυναίκας.

Φωτιά στα social media

Στα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν ποικίλα με σχεδόν όλα να εστιάζουν στο πρωτοσέλιδο αθλητικής εφημερίδας.

Στο εν λόγω εξώφυλλο υπήρχε η φωτογραφία ενός χεριού που έχει στην παλάμη ένα βρέφος, ενώ δίπλα έχουν παρατεθεί διάφορα στοιχεία για τις εκτρώσεις στην Ελλάδα και από κάτω αναγράφεται με κεφαλαία η πρόταση «ΑΦΗΣΤΕ ΜΕ ΝΑ ΖΗΣΩ».

https://twitter.com/eau_tu/status/1211273129298931713?s=20

Πολιτικές αντιδράσεις

Τόσο το περιστατικό όσο και την ημέρα του αγέννητου παιδιού, έσπευσαν να σχολιάσουν και πολιτικά πρόσωπα στα social media.

Ανάμεσα σε αυτές τις αναρτήσεις ξεχώρισε αυτή του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος αφού έδωσε συγχαρητήρια στην εφημερίδα αναφέρθηκε και στο δημογραφικό πρόβλημα και στο ζήτημα «επιβίωσης του Έθνους».

«Το δικαίωμα διακοπής της κύησης δεν αμφισβητείται.Το γεγονός όμως ότι είμαστε πρώτοι στην ΕΕ δείχνει ότι με σωστές πολιτικές,κίνητρα και ουσιαστική στήριξη, γυναίκες που βρίσκονταν σε σκέψη για το τι θα κάνουν ενδεχομένως να επέλεγαν την γέννηση από τη διακοπή της κύησης» σχολίασε από πλευράς του ο Θάνος Πλεύρης.

Θέση για την καθιέρωση της ημέρας πήρε και η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ και αντιπρόεδρος Γυναικών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Ζέφη Δημαδάμα.

«Στην Ελλάδα η νομιμοποίηση των αμβλώσεων -ώς τη 12η εβδομάδα κύησης- κατοχυρώθηκε με τον N1609 του 1986, μετά από δεκαετίες απαγορεύσεων &το θάνατο χιλιάδων γυναικών.ΝΑΙ στη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση ΝΑΙ στην αντισύλληψη ΟΧΙ στην οπισθοδρόμηση» έγραψε στο Twitter.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024