Αναφορές έγιναν πάνω στο μέγεθος των προφυλακτικών που εισάγονται από την Κίνα διότι δεν πληρούν τις «προϋποθέσεις» των αντρών της χώρας του

Ένας Κινέζος υπεύθυνος παραγωγής προφυλακτικών δήλωσε πως σκέφτεται να παρασκευάζει μεγαλύτερου μεγέθους προφυλακτικά. Η σκέψη αυτή ήρθε στο μυαλό του όταν ο Υπουργός Υγείας της Ζιμπάμπουε ανέφερε πως τα προφυλακτικά που εξάγονται από την Κίνα στο αφρικανικό κράτος ήταν πολύ μικρά για να καλυφθούν οι ανάγκες προστασίας των αντρών της χώρας.

Tι σήμαινε η «παρατήρηση»;

Ο David Parirenyatwa, ο υπουργός δηλαδή, έκανε τη συγκεκριμένη «παρατήρηση» σε μία εκδήλωση με θέμα την πρόληψη του HIV/AIDS.
 Το ζήτημα υγείας όμως δεν είναι θέμα αισθητικής αλλά θέμα καθαρά πρακτικό. Δεν έγινε η όποια αναφορά στα προφυλακτικά λόγω αισθητικής αλλά λόγω πρακτικών ζητημάτων.

Τι ακολούθησε τις δηλώσεις;

Από την πλευρά του, ο Ζάο Τσουάν, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κατασκευής προφυλακτικών, Beijing Daxiang και της Hins Friends Technology Co, δήλωσε στη South China Morning Post, πως τα προφυλακτικά σε άλλα μεγέθη είναι ένα σίγουρο σενάριο που θα γίνει πράξη.

Πρέπει να καλυφθούν οι ανάγκες προφύλαξης και πρόληψης σε πληθυσμούς που το ζήτημα της ανοσοανεπάρκειας κυριολεκτικά είναι έντονα υπαρκτό.

Δήλωσε ότι θα ξεκινήσουν οι έρευνες οι οποίες θα αναλύσουν τα δεδομένα των χρηστών της περιοχής.  Με αυτόν τον τρόπο θα ξεκινήσει ο κατάλληλος σχεδιασμός για να μπορέσουν τα αποτελέσματα να είναι ικανοποιητικά.

Ζιμπάμπουε

Προφανώς ο μέσος όρος μεγέθους της εκάστοτε ανατομίας εξαρτάται και από τα γονίδια. Είθισται τα γονίδια που ευνοούν την περαιτέρω ανάπτυξή της ανατομίας, να τα έχουν άνθρωποι που κατάγονται από αφρικανικές χώρες.
Tα προφυλακτικά της Κίνας θεωρούνται τα μικρότερα σε μέγεθος παγκοσμίως. Η Ζιμπάμπουε, είναι μία από τις υποσαχάριες χώρες που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στο θέμα των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων. Υπολογίζεται ότι το 13,5% του ενήλικου πληθυσμού της έχει προσβληθεί από τον ιο του HIV!
H χώρα συνιστά έναν από τους 5 μεγαλύτερους εισαγωγείς προφυλακτικών στον κόσμο. Η σημασία της πρόληψης απέναντι σε τέτοιου είδους ιούς είναι αναγκαία. Το γεγονός βέβαια πως η Ζιμπάμπουε επιδιώκει να βελτιώσει την υγεία και την πρόληψη ως διαδικασία δείχνει πως γίνονται θετικά βήματα.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr