
Εμπρηστές κατέστρεψαν έργο του Αχιλλέα Σούρα για την προσφυγική κρίση στη Γαλλία
Το έργο «συμβολίζει τις σύγχρονες τραγωδίες που συνδέονται με τη μετανάστευση» ανέφερε ο ιστότοπος της έκθεσης
Το έργο ενός νεαρού Έλληνα καλλιτέχνη, φτιαγμένο από εκατοντάδες σωσίβια μεταναστών που περισυνελέχθησαν στη Λέσβο, καταστράφηκε εν μέρει τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή από εμπρησμό, στο Πουατιέ της κεντροδυτικής Γαλλίας.
Η εγκατάσταση «SOS-Save Our Souls» είναι ένας θόλος ύψους άνω των 5 μέτρων, από σωσίβια γιλέκα, έργο του καλλιτέχνη-ακτιβιστή Αχιλλέα Σούρα. Παρουσιαζόταν στο πλαίσιο μιας έκθεσης με τίτλο «Διάπλοι».
Το έργο «συμβολίζει τις σύγχρονες τραγωδίες που συνδέονται με τη μετανάστευση» ανέφερε ο ιστότοπος της έκθεσης.
Ο δήμαρχος του Πουατιέ Αλέν Κλες καταδίκασε με τον εντονότερο τρόπο τον εμπρησμό. «Το να καις ένα έργο είναι σκανδαλώδες και εγκληματικό, δεν γίνονται αυτά στη χώρα μας», τόνισε.
Πολλοί μετανάστες που επιχειρούν να φτάσουν στην Ευρώπη, ελπίζοντας σε μια καλύτερη ζωή, σκοτώνονται προσπαθώντας να διαπλεύσουν τη Μεσόγειο.
- Η Ελλάδα μεταξύ των χωρών που αντιδρούν στον ευρωπαϊκό φόρο άνθρακα στα καύσιμα
- Chargespot powered by Protergia: Νέοι υπερταχυφορτιστές, στρατηγικές συνεργασίες και παρουσία σε κομβικά σημεία για ένα ισχυρό δίκτυο ηλεκτροκίνησης
- Η Φίνος Φιλμ αποχαιρετά τη Μάρω Κοντού: «Αντίο σε μια μεγάλη Κυρία»
- «Ο Χεζόνια θέλει πάνω από 3.500.000 ευρώ – Στο κόλπο για την απόκτηση του η Εφές»
- ΕΛΑΣ για Κοντογιώργη: Τον συγχαίρουμε για τα μαθηματικά του που θα ζήλευε κι ο Ζήκος
- Θεσσαλονίκη: Αθώος κρίθηκε ο 56χρονος που συνελήφθη για τη φωτιά στα Βασιλικά





