
Εμπρηστές κατέστρεψαν έργο του Αχιλλέα Σούρα για την προσφυγική κρίση στη Γαλλία
Το έργο «συμβολίζει τις σύγχρονες τραγωδίες που συνδέονται με τη μετανάστευση» ανέφερε ο ιστότοπος της έκθεσης
Το έργο ενός νεαρού Έλληνα καλλιτέχνη, φτιαγμένο από εκατοντάδες σωσίβια μεταναστών που περισυνελέχθησαν στη Λέσβο, καταστράφηκε εν μέρει τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή από εμπρησμό, στο Πουατιέ της κεντροδυτικής Γαλλίας.
Η εγκατάσταση «SOS-Save Our Souls» είναι ένας θόλος ύψους άνω των 5 μέτρων, από σωσίβια γιλέκα, έργο του καλλιτέχνη-ακτιβιστή Αχιλλέα Σούρα. Παρουσιαζόταν στο πλαίσιο μιας έκθεσης με τίτλο «Διάπλοι».
Το έργο «συμβολίζει τις σύγχρονες τραγωδίες που συνδέονται με τη μετανάστευση» ανέφερε ο ιστότοπος της έκθεσης.
Ο δήμαρχος του Πουατιέ Αλέν Κλες καταδίκασε με τον εντονότερο τρόπο τον εμπρησμό. «Το να καις ένα έργο είναι σκανδαλώδες και εγκληματικό, δεν γίνονται αυτά στη χώρα μας», τόνισε.
Πολλοί μετανάστες που επιχειρούν να φτάσουν στην Ευρώπη, ελπίζοντας σε μια καλύτερη ζωή, σκοτώνονται προσπαθώντας να διαπλεύσουν τη Μεσόγειο.
- Ιράν: Θα βυθίσουμε τα πολεμικά πλοία των ΗΠΑ, απειλεί σύμβουλος του Χαμενεΐ
- Ιράν: Η Ουάσιγκτον δεν θα παρατείνει την προσωρινή αναστολή των κυρώσεων για το πετρέλαιο της Ρωσίας
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Τι θα φέρει το πρώτο γεωτρύπανο
- Λίβανος: Ο Τραμπ θα επικροτούσε ενδεχόμενη κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ
- Πανδαισία: Όλα τα γκολ από τις ρεβάνς της προημιτελικής φάσης του Champions League (vids)
- Γιορτή σήμερα 16 Απριλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο





