Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες φαίνεται πως δεν επηρέασαν πολύ τους σύγχρονους δουλέμπορους που συνέχισαν το έργο τους, την παράνομη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών από τα τουρκικά παράλια προς τα ελληνικά νησιά.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή από τις 07.00 της Παρασκευής έως τις 07.00 της Δευτέρας διεσώθησαν από στελέχη του Λ.Σ. 122 πρόσφυγες σε 4 περιστατικά σε Αλεξανδρούπολη, Σάμο και Κω. Επιπλέον καταγράφησαν 268 αποβιβάσεις προσφύγων σε εννέα περιστατικά σε Λέσβο, Σάμο, Φαρμακονήσι, Κω και Μεγίστη.

Yπενθυμίζεται πως η διαχείριση των μεταναστευτικών ροών αποτέλεσε το αντικείμενο της συζήτησης στην συνάντηση μεταξύ των Περιφερειακών Διοικητών Αιγαίου του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και των ομολόγων τους της Τουρκικής Ακτοφυλακής στις 10 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση «η εν θέματι τεχνική συνάντηση αφορούσε το φαινόμενο της παράνομης μετανάστευσης, όπως αυτό εκδηλώθηκε κατά το τελευταίο πεντάμηνο. Από πλευράς της ελληνικής αντιπροσωπίας δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην αύξηση των μεταναστευτικών ροών το τελευταίο χρονικό διάστημα καθώς και στα περιστατικά όπου δεν υπήρχε έγκαιρη ανταπόκριση από τα σκάφη της Τουρκικής Ακτοφυλακής.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr