Αμείωτες οι προσφυγικές ροές παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες
Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες φαίνεται πως δεν επηρέασαν πολύ τους σύγχρονους δουλέμπορους που συνέχισαν το έργο τους, την παράνομη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών από τα τουρκικά παράλια προς τα ελληνικά νησιά
Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες φαίνεται πως δεν επηρέασαν πολύ τους σύγχρονους δουλέμπορους που συνέχισαν το έργο τους, την παράνομη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών από τα τουρκικά παράλια προς τα ελληνικά νησιά.
Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή από τις 07.00 της Παρασκευής έως τις 07.00 της Δευτέρας διεσώθησαν από στελέχη του Λ.Σ. 122 πρόσφυγες σε 4 περιστατικά σε Αλεξανδρούπολη, Σάμο και Κω. Επιπλέον καταγράφησαν 268 αποβιβάσεις προσφύγων σε εννέα περιστατικά σε Λέσβο, Σάμο, Φαρμακονήσι, Κω και Μεγίστη.
Yπενθυμίζεται πως η διαχείριση των μεταναστευτικών ροών αποτέλεσε το αντικείμενο της συζήτησης στην συνάντηση μεταξύ των Περιφερειακών Διοικητών Αιγαίου του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και των ομολόγων τους της Τουρκικής Ακτοφυλακής στις 10 Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση «η εν θέματι τεχνική συνάντηση αφορούσε το φαινόμενο της παράνομης μετανάστευσης, όπως αυτό εκδηλώθηκε κατά το τελευταίο πεντάμηνο. Από πλευράς της ελληνικής αντιπροσωπίας δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην αύξηση των μεταναστευτικών ροών το τελευταίο χρονικό διάστημα καθώς και στα περιστατικά όπου δεν υπήρχε έγκαιρη ανταπόκριση από τα σκάφη της Τουρκικής Ακτοφυλακής.
- Τόμπσον: «Αυτό είναι το πιο μεγάλο παιχνίδι της καριέρας μου»
- Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι οι 39 προσαχθέντες για τα επεισόδια στο ΑΠΘ – Σοκάρει το βίντεο της επίθεσης
- Νέα Αριστερά: «Έπεα πτερόεντα» τα μεγαλόπνοα αρδευτικά έργα ΣΔΙΤ της κυβέρνησης – Απεντάσσονται με κρότο ανικανότητας
- Ποιος είναι ο Σταύρος Φλώρος που τραυματίστηκε σοβαρά στο Survivor
- Phantom X: Η νέα lifestyle καμπάνια της Under Armour με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Καράβα
- Συναγερμός στη Ρεάλ Μαδρίτης: Έκτακτη συνέντευξη Τύπου του Φλορεντίνο Πέρεθ
- Το Fast & Furious μπαίνει με «σπασμένα φρένα» στη μικρή οθόνη
- Νέα εποχή στις κυβερνοεπιθέσεις – Χάκερ χρησιμοποίησαν ΑΙ για να βρουν κρίσιμο κενό ασφάλειας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 12.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-jyjyjyjy-27091263-315x220.jpg)


































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442