Η ένταση μεταφέρεται και στο πολιτικό πεδίο καθώς αλλαγές στη διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης φέρνει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή

Παρά τις κακές καιρικές συνθήκες οι προσφυγικές ροές παραμένουν αμείωτες. Μόνο τις τελευταίες 48 ώρες, είχαμε 272 νέες αφίξεις στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Την ίδια ώρα, σε συμβολικό κλείσιμο της γέφυρας στην Χαλκίδα προχώρησαν οι κάτοικοι της περιοχής, διαμαρτυρόμενοι για την δημιουργία νέου κέντρου υποδοχής στη Ριτσώνα.

Η ένταση μεταφέρεται και στο πολιτικό πεδίο καθώς αλλαγές στη διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης φέρνει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.

Προβλέπει τη συγκρότηση ενός οργάνου με πολιτικές αλλά και στρατιωτικές αρμοδιότητες, ανεξάρτητου από τα υπουργεία και τους άλλους φορείς που εμπλέκονται με το μεταναστευτικό, το οποίο θα διοικείται από τον εθνικό συντονιστή, ο οποίος θα αναφέρεται απευθείας στον πρωθυπουργό.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσπάθησε να εκμεταλλευθεί επικοινωνιακά το θέμα του μεταναστευτικού.

Πηγή: onetv.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr