Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παναθηναϊκός – Άρης 0-0

Παναθηναϊκός – Άρης 0-0

Από ένα ημίχρονο είχε το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ. Καλύτερος ο Άρης στο πρώτο μέρος, πίεσε ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο, είχε δοκάρι με τον Κουρμπέλη, αλλά το 0-0 έμεινε μέχρι το φινάλε διατηρώντας ισόβαθμες τις δύο ομάδες στους 22 βαθμούς.

Ισορροπημένο ματς στο Ολυμπιακό Στάδιο, με τον Άρη να στέκεται καλύτερα στο πρώτο ημίχρονο και τον Παναθηναϊκό να αντιδρά στο δεύτερο, αλλά να βλέπει την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι του Κουέστα έπειτα από κεφαλιά του Κουρμπέλη.

Το 0-0 διατηρεί Παναθηναϊκό και Άρη ισόβαθμους στους 22 βαθμούς, παρέα με τη Λάρισα και η… μάχη για τα πλέι οφ συνεχίζεται.

Ο Άρης πατούσε καλύτερα στο γήπεδο στο πρώτο ημίχρονο. Είχε καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, περισσότερη υπομονή στο παιχνίδι του και τους ακραίους του σε καλή βραδιά. Φετφατζίδης και Μπρούνο Γκάμα βοηθούσαν πολύ επιθετικά με τις ατομικές του ενέργειες – ειδικά ο Φέτφα πήγαινε πολύ στο ένας εναντίον ενός – και είχαν καλές επιστροφές, βοηθώντας στο μαρκάρισμα των πλαγίων του Παναθηναϊκού.

Ο Δώνης αναγκάστηκε να αλλάξει πλευρές σε Χατζηγιοβάνη – Μπουζούκη, θέλοντας να απλώσει καλύτερα το παιχνίδι, αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν προβληματικός από πλευράς δημιουργίας και παραγωγικότητας. Μονάχα μια κάθετη μπαλιά του Μακέντα στον Περέα στο 22′ έγινε απειλή για την εστία του Άρη, με τον Κουέστα να αντιδρά σωστά, να πέφτει στα πόδια του Κολομβιανού και να διώχνει σε κόρνερ.

Ούτε ο Άρης υπήρξε απειλητικός, με ένα σουτ του Σάσα από μακρινή απόσταση να φεύγει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Διούδη, αλλά ήταν πιο… ομάδα, ήταν καλά οργανωμένος και εξαφάνισε για 45 λεπτά τα άτου του Παναθηναϊκού.

Καλύτερος ο Παναθηναϊκός, αλλά… δοκάρι

Όπως και στο προηγούμενο εντός έδρας ματς με τη Λαμία, έτσι και σήμερα, ο Παναθηναϊκός διόρθωσε την εικόνα του στο δεύτερο ημίχρονο, έγινε πιο επιθετικός, περισσότερο… ορμητικός και με τη βοήθεια από τον κόσμο του προσπάθησε να βρει το γκολ που θα του έδινε το προβάδισμα.

Στο 50′ ο Δώνης είχε σουτ με τον Κουέστα να διώχνει, ενώ στο 64′ ο Μακέντα έχασε τεράστια ευκαιρία, όταν κέρδισε τις κόντρες, βγήκε απέναντι στον Κουέστα, αλλά πλάσαρε άουτ.

Δύο λεπτά νωρίτερα, ο Φετφατζίδης είχε σκοράρει με το γκολ να ακυρώνεται σωστά ως οφσάιντ και τον Παναθηναϊκό να… ξυπνά μετά απ’ αυτή τη φάση.

Οι πράσινοι πίεσαν ακόμα περισσότερο, η είσοδος του Ζαχίντ και η αλλαγή σε ρόμβο στη διάταξη της μεσαίας γραμμής του έκανε πιο ορθολογικούς, αλλά η μπάλα στη μεγαλύτερη ευκαιρία τους σταμάτησε στο δοκάρι.

Ο Κουρμπέλης στο 82′ σηκώθηκε πιο ψηλά απ’ όλους, πήρε την κεφαλιά, με τον Κουέστα να βλέπει την μπάλα να σταματά στο αριστερό του δοκάρι και το 0-0 να παραμένει ως το τέλος, αποδίδοντας – εν τέλει – δικαιοσύνη για τις δύο ομάδες που είχαν από ένα ημίχρονο.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Ινσούα, Δώνης, Μακέντα, Χατζηγιοβάνης (66′ Ζαχίντ), Αποστολάκης, Μπουζούκης (73′ Χατζηθεοδωρίδης), Περέα (83′ Κουρμπέλης), Κουρμπέλης, Νούνες, Πούγγουρας.

Άρης: Κουέστα, Δεληζήσης, Λάρσον (71′ Τόνσο), Ιντέγιε, Μπρούνο Γκάμα (58′ Μαντσίνι), Ματίγια, Φετφατζίδης (92′ Ντιγκινί), Βέλεθ, Κορχούτ, Σάσα, Ρόουζ.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024