Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φωτιάς, VAR, Ευαγγέλου – Ολυμπιακός 0-0

Φωτιάς, VAR, Ευαγγέλου – Ολυμπιακός 0-0

Η αλητεία του ελληνικού ποδοσφαίρου ανέλαβε δράση. Για ακόμη μία φορά. Ενα ακυρωθέν γκολ, δύο πέναλτι που δεν δόθηκαν. Ολα για να μην νικήσει ο Ολυμπιακός, για το χατήρι του αφεντικού. Αυτό το πρωτάθλημα, να το χαίρεστε.

Ξεφτίλα; Αλητεία; Μαφιόζικες πρακτικές; Προαποφασισμένα αποτελέσματα; Ολα αυτά μπορούν να μπουν στο τραπέζι μετά από κάτι τέτοιο. Το πρωτάθλημα της Super League, έγινε το πρωτάθλημα της χυδαιότητας.

Το πρωτάθλημα της κλοπής. Το πρωτάθλημα των Φωτιάδων και των Ευαγγέλου. Το πρωτάθλημα που πρέπει να γίνει ό,τι είναι δυνατόν, ώστε να μην νικήσει ο Ολυμπιακός.

Η συμμορία που λυμαίνεται το ποδόσφαιρό μας, νίκησε το βράδυ της Κυριακής. Ο Ολυμπιακός δεν νίκησε τον Βόλο. Δεν νίκησε τις εν ψυχρώ εκτελέσεις των Φωτιά και Ευαγγέλου. Δεν νίκησε το ποδόσφαιρο των φουσκωτών του μεταφραστή Μπέου.

Ο Ολυμπιακός έφερε 0-0 στο Πανθεσσαλικό, παίζοντας με αντιπάλους διαιτητάκια που εκτελούν εντολές ή είναι τόσο ανίκανοι, που εκ των πραγμάτων δεν κάνουν. Αλλά είναι τα ίδια διαιτητάκια που συνεχίζουν να εκτελούν τον Ολυμπιακό. Με σκοπό να τον λυγίσουν. Να κάνουν το χατήρι στο αφεντικό. Και αυτή τη φορά το έκαναν.

Το 0-0 του Ολυμπιακού στον Βόλο, είναι η νίκη των συμμοριτών του ποδοσφαίρου, επί του κανονικού ποδοσφαίρου. Το ποδόσφαιρο της αλητείας και της χυδαιότητας, έναντι της κοινής λογικής, του προφανούς. Μέσα σε αυτά και η ατυχία. Δύο αναγκαστικές αλλαγές, αλλά και τρία δοκάρια, κραυγαλέες ευκαιρίες. Κόντρα σε μια ομάδα που έκανε ό,τι μπορούσε για να δείξει τις προθεσεις της.

Μόλις στο 17ο λεπτό ο Σουντανί σκόραρε καθαρά και άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό. Ο επόπτης αποφάσισε ότι «είδε» οφσάιντ. Το σήκωσε. Ο Φωτιάς ζήτησε τη συνδρομή του δημοσίου υπαλλήλου του VAR, Ευαγγέλου. Η εικόνα πεντακάθαρη. Γκολ, κανένα οφσάιντ.

Κι όμως, ο Ευαγγέλου είπε οφσάιντ. Μια φάση με παίκτη του Βόλου να καλύπτει σχεδόν ένα μέτρο τον επιθετικό του Ολυμπιακού! Με τον Φωτιά να υπακούει με χαρά.

Στις καθυστερήσεις το πρώτου ημιχρόνου, το δίδυμο των διαιτητών συνεργάστηκε ξανά. Ο Φωτιάς βλέπει μπροστά του δύο πέναλτι. Δεν δίνει κανένα. Ο Μουνίθ σπρώχνει τον Μπα, τίποτα. Στη συνέχεια της φάσης ο Φεράρι αγκαλιάζει και πετάει στο χορτάρι τον Ελ Αραμπί.

Πάλι τίποτε. Το VAR αναλαμβάνει δράση. Ο Ευαγγέλου τον καλεί γιατί είδε πέναλτι. Ο Φωτιάς πηγαίνει στο VAR ο ίδιος. Βλέπει μόνο τη δεύτερη φάση. Και λέει «παίζεται». Το στήσιμο είχε ολοκληρωθεί. Το ημίχρονο έφυγε.

Τα πλάνα των δύο προπονητών

Ο Πέδρο Μαρτίνς για δεύτερο συνεχόμενο ματς έδωσε φανέλα βασικού στον Μπρούνο, με τον Βραζιλιάνο να παίρνει θέση στο δεξί άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής. Συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Σα, με τους Ομαρ, Σεμέδο, Μπα και Τσιμίκα στην τετράδα της άμυνας. Οι Καμαρά και Μπουχαλάκης ήταν στα χαφ, με τους Μπρούνο και Μασούρα στα δύο άκρα και τους Σουντανί – Ελ Αραμπί στην επίθεση, σε ένα κλασσικό 4-4-2.

Οι γηπεδούχοι από την άλλη, ξεκίνησαν το παιχνίδι με τους Γκαραβέλη, Ντεντάκη, Φερράρι, Διαμαντή, Τσίκα, Τσοκάνη, Μπαλογιάννη, Μουνίθ, Γέντρισεκ, Λύρατζη και Τόρες. Στον πάγκο του Βόλου δεν καθόταν ο Χουάν Φεράντο, αλλά ο βοηθός του, Βίκτορ Μπασάντρε, καθώς ο Ισπανός τεχνικός των Θεσσαλών αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας. Στον πάγκο των νεοφώτιστων ήταν επίσης ο Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος είχε δηλωθεί ως… διερμηνέας!

«Οργια» στον Βόλο

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού να επιβάλλει τον ρυθμό του, με στόχο να βρει ένα γρήγορο γκολ, όπως έκανε στα τρία τελευταία παιχνίδια του με Παναιτωλικό, Αστέρα και Λάρισα. Στο 6’ ο Καμαρά έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Σουντανί στο 14’.

Μετά το πρώτο 15άλεπτο άρχισαν τα «όργια» στον Βόλο. Στο 17’ ο Φωτιάς και ο Ευαγγέλου ακύρωσαν λανθασμένα πεντακάθαρο γκολ του Ολυμπιακού ως οφσάιντ. Ο Καμαρά είδε την κίνηση του Σουντανί, του έκανε τη βαθιά μπαλιά, ο Αλγερινός βγήκε τετ α τετ με τον Γκαραβέλη, σκόραρε, αλλά ο βοηθός σήκωσε τη σημαία του και το γκολ ακυρώθηκε.

Η φάση ελέγχθηκε στο VAR από τον Ευαγγέλου και μετά από λίγο ειδοποίησε τον διαιτητή, Φωτιά, ότι υπάρχει οφσάιντ. Μια απόφαση που προκάλεσε την οργή του Πέδρο Μαρτίνς και των παικτών του Ολυμπιακού, καθώς ο Σουντανίτ καλυπτόταν κανονικά την ώρα που πήρε την μπάλα. Όπως φαίνεται και στο ριπλέι του συνδρομητικού καναλιού.

Σόου από τον Μπέο

Μετά τη φάση προέκυψε πρόβλημα με τον Σουντανί, με τον Αλγερινό να νιώθει ενοχλήσεις, ενώ πρόβλημα τραυματισμού λίγο αργότερα αντιμετώπισε και ο Μπρούνο. Ο Βραζιλιάνος έγινε αμέσως αναγκαστική αλλαγή, με τον Λοβέρα στο 31΄να παίρνει τη θέση του. Στο 35’ το ματς διεκόπη για λίγα λεπτά, καθώς ο… διερμηνέας Μπέος σε έξαλλη κατάσταση έφυγε από τον πάγκο του Βόλου, κατευθύνθηκε με απειλητικές διαθέσεις στον αντίστοιχο του Ολυμπιακού και επιτέθηκε φραστικά στους ανθρώπους των Πειραιωτών. Μετά την ολιγόλεπτη διακοπή ο διαιτητής του έδειξε την κόκκινη κάρτα και τον απέβαλε.

Ωμό στήσιμο: Δύο πεντακάθαρα πέναλτι, δεν έδωσε κανένα ο Φωτιάς

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 45+1’ ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε και δεύτερη αναγκαστική αλλαγή, βάζοντας τον Γκερέρο στη θέση του τραυματία Σουντανί. Στο 45+6’ ο Φωτιάς τα έκανε για μια ακόμα φορά… μπάχαλο, καθώς έκλεισε τα μάτια σε διπλό πέναλτι πάνω σε Μπα και Ελ Αραμπί.

Ο αμυντικός του Ολυμπιακού γκρεμίστηκε από τον Μουνίθ, η μπάλα έφτασε στον Ελ Αραμπί, αυτός δέχθηκε φράγμα από τον Φερράρι, έπεσε στο έδαφος, αλλά ο Φωτιάς δεν συγκινήθηκε. Μετά από λίγο ο διαιτητής της αναμέτρησης σταμάτησε το παιχνίδι για να ελεγχθεί η φάση στο VAR.

Πήγε μάλιστα και ο ίδιος στο μόνιτορ, είδε τα πέναλτι σε Ελ Αραμπί και Μπα, αλλά αντί να δείξει την άσπρη βούλα, έδειξε να συνεχιστεί το ματς, προκαλώντας για μια ακόμα φορά την οργή των Πειραιωτών. Ετσι, το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σκορ κολλημένο στο 0-0.

Ευκαιρίες ο Ολυμπιακός και τρία δοκάρια!

Στο δεύτερο μέρος οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με στόχο να βρουν το πολυπόθητο γκολ. Στο 48’ ο Μπουχαλάκης έκανε τη σέντρα από αριστερά, η μπάλα πέρασε από όλους, ο Μασούρας πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι, αλλά δεν πρόλαβε.

Στο 52’ παραλίγο ο Σεμέδο να πετύχει αυτογκόλ. Ο Σα έκανε κακή έξοδο, η μπάλα χτύπησε στο στήθος του Πορτογάλου μπακ και πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι.

Στο 62’ ο Λοβέρα έκανε ωραία προσπάθεια, κόπηκε την τελευταία στιγμή, ο Τσιμίκας σέντραρε από αριστερά, αλλά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι. Τρία λεπτά αργότερα ο Μασούρας πήρε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 68’ ο Ολυμπιακός είχε και δεύτερο δοκάρι με τον Ελ Αραμπί. Στην πιο μεγάλη ευκαιρία του δεύτερου ημιχρόνου. Οι Ερυθρόλευκοι βγήκαν ταχύτατα στην κόντρα, ο Μασούρας έδωσε στον Μαροκινό, αυτός κοντρόλαρε, σούταρε, αλλά η μπάλα σταμάτησε το κάθετο δοκάρι.

Τέσσερα λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν και πάλι το γκολ, όμως για τρίτη φορά στο σημερινό παιχνίδι η μπάλα βρήκε στο δοκάρι. Ο Λοβέρα εκτέλεσε εντυπωσιακά το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Ερυθρόλευκοι έξω από την περιοχή, ο Γκαραβέλης απέκρουσε ενστικτωδώς, στη συνέχεια η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε κόρνερ.

Αλλαγή ο Λάζαρος, συνέχισε το σφυροκόπημα ο Ολυμπιακός

Στο 78’ ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε και τρίτη αλλαγή, με τον Χριστοδουλόπουλο αντί του Μασούρα. Ο Λάζαρος αγωνίστηκε για πρώτη φορά μετά από 10 μήνες και τον σοβαρό τραυματισμό που είχε υποστεί στο ματς με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη. Μετά την αλλαγή του Λάζαρου ο Ολυμπιακός συνέχισε το σφυροκόπημα. Στο 82’ ο Λοβέρα έδωσε στον Ελ Αραμπί, αυτός σούταρε από πλεονεκτική θέση, αλλά αστόχησε.

Στο 88’ ο Μπουχαλάκης παραλίγο να γίνει ο «από μηχανής Θεός» του Ολυμπιακού. Ο διεθνής μέσος σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Τσοκάνη και έφυγε ελάχιστα δίπλα από το κάθετο δοκάρι! Η τελευταία μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους ήταν στο 93’ με τον Λάζαρο.

Ο διεθνής μεσοεπιθετικός έκανε ωραία κούρσα από αριστερά, μπήκε στην περιοχή, σούταρε με το εξωτερικό, αλλά ο Γκαραβέλης έκλεισε τη γωνία και απομάκρυνε σε κόρνερ. Παρά το άγριο σφυροκόπημα του Ολυμπιακού, η μπάλα δεν ήθελε να μπει, με το τελευταίο σφύριγμα του Φωτιά να βρίσκει τις δύο ομάδες κολλημένες στο 0-0.

ΒΟΛΟΣ: Γκαραβέλης, Ντεντάκης, Φερράρι, Διαμαντής, Τσίκα, Τσοκάνης, Μπαλογιάννης, Μουνίθ, Γέντρισεκ (66′ Τσαούσης), Λύρατζης και Τόρες (90+ Μάντζης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Σουντανί (45+ λ.τρ. Γκερέρο), Σεμέδο, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Ελ Αραμπί, Ομάρ, Μπρούνο (31′ λ.τρ. Λοβέρα), Μασούρας (78′ Λάζαρος), Τσιμίκας και Μπα.

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024