Αντιδράσεις σε ΕΕ και Βερολίνο προκαλούν οι αμερικανικές κυρώσεις για τον Nord Stream 2
Βρυξέλλες και Βερολίνο επέκριναν, το Σάββατο, την επιβολή κυρώσεων από τις ΗΠΑ εναντίον των εταιρειών που συμμετέχουν στην κατασκευή του αγωγού Nord Stream 2
Βρυξέλλες και Βερολίνο επέκριναν, το Σάββατο, την επιβολή κυρώσεων από τις ΗΠΑ εναντίον των εταιρειών που συμμετέχουν στην κατασκευή του αγωγού Nord Stream 2
«Επί της αρχής η ΕΕ είναι αντίθετη στην επιβολή κυρώσεων εναντίον ευρωπαϊκών εταιρειών που επιδίδονται σε νόμιμες δραστηριότητες», ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Ένωσης.
Ο υποθαλάσσιος αγωγός Nord Stream 2 έχει σκοπό να αυξήσει τις ποσότητες ρωσικού αερίου που μεταφέρονται απευθείας στη Γερμανία.
Το έργο της κατασκευής του είναι μια επένδυση αξίας περίπου δέκα δισεκ. ευρώ που συγχρηματοδοτούν εξ ημισείας από τη μια η Gazprom και από την άλλη πέντε ευρωπαϊκές εταιρείες (ÖMV, Wintershall Dea, Engie, Uniper και Shell).
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επικύρωσε την Παρασκευή το νομοσχέδιο που προβλέπει την επιβολή κυρώσεων σε όλους όσοι συμμετέχουν στην κατασκευή του Nord Stream 2.
Η Ουάσινγκτον καταγγέλλει ότι ο αγωγός αυτός θα αυξήσει την εξάρτηση των Ευρωπαίων από το ρωσικό φυσικό αέριο και έτσι να ενισχύσει την επιρροή της Μόσχας. Η ΕΕ επικρίνει από την πλευρά της τη μεγάλη παρέμβαση των ΗΠΑ στην ενεργειακή της πολιτική.
Και η κυβέρνηση της Γερμανίας επέκρινε την επιβολή κυρώσεων από τις ΗΠΑ εναντίον του αγωγού Nord Stream 2, χαρακτηρίζοντάς τες «παρέμβαση στις εσωτερικές μας υποθέσεις».
«Η κυβέρνηση απορρίπτει αυτές τις κυρώσεις τις οποίες δεν έχει τη δικαιοδοσία να επιβάλει. Επηρεάζουν τις γερμανικές και τις ευρωπαϊκές εταιρείες και αποτελούν παρέμβαση στις εσωτερικές μας υποθέσεις», τόνισε η Ούρλικε Ντέμερ εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ.
- Δήμος Τανάγρας: Νέο κλειστό γήπεδο μπάσκετ
- Ο Ερντογάν δηλώνει ότι «η ενότητα αντανακλάται στην ασφάλεια» σε ομιλία του στο ΝΑΤΟ
- Η απόλυτη περιγραφή της ανατροπής κόντρα στην Αίγυπτο: Ο Αργεντινός σπίκερ τα… έσπασε όλα! (vids)
- To απόγευμα της Τετάρτης, μόνο το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού θα έχει νύχτα – Πώς γίνεται;
- Ναύπλιο: Οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος και πήρε σβάρνα τραπεζοκαθίσματα σε πιτσαρία
- Ντόλι Πάρτον: Η θρυλική πορεία της σε μιούζικαλ στο Μπρόντγουεϊ
- «Λαγός» του Μητσοτάκη ο Βελόπουλος: Kατέθεσε μήνυση στο ΑΠ για τις δηλώσεις Γεωργιάδη περί χρηματισμού Τσίπρα
- Αρθροπλαστική Επιφανείας Ισχίου: Η λύση που επιτρέπει στους δραστήριους ασθενείς να παραμείνουν σε κίνηση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442