Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Nord Stream 2 : Η Γερμανία καταδικάζει την εξαγγελία αμερικανικών κυρώσεων

Nord Stream 2 : Η Γερμανία καταδικάζει την εξαγγελία αμερικανικών κυρώσεων

«Η ευρωπαϊκή ενεργειακή πολιτική καθορίζεται στην Ευρώπη και όχι στις ΗΠΑ. Απορρίπτουμε ως θέμα αρχής τις εξωτερικές παρεμβάσεις και τις κυρώσεις που έχουν εξωεδαφικές επιπτώσεις», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας.

Η γερμανική κυβέρνηση καταδίκασε την ψήφιση στις ΗΠΑ ενός νομοσχεδίου που επιβάλει κυρώσεις σε εταιρίες που συμμετέχουν στην κατασκευή του αμφιλεγόμενου αγωγού αερίου Nord Stream 2, ο οποίος θεωρείται κρίσιμης σημασίας για την ενεργειακή τροφοδοσία της χώρας.

«Η ευρωπαϊκή ενεργειακή πολιτική καθορίζεται στην Ευρώπη και όχι στις ΗΠΑ. Απορρίπτουμε ως θέμα αρχής τις εξωτερικές παρεμβάσεις και τις κυρώσεις που έχουν εξωεδαφικές επιπτώσεις», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας.

Οι εταιρίες που συνεργάζονται με τη Ρωσία εκτιμούν ότι τέτοιου είδους κυρώσεις είναι ένα «σκληρό χτύπημα για την Ευρώπη και ειδικά για τη Γερμανία», σύμφωνα με ανακοίνωση του Ράινερ Σέλε, προέδρου του γερμανορωσικού εμπορικού και βιομηχανικού επιμελητηρίου (AHK).

Ο Σέλε κάλεσε τους Ευρωπαίους που συμμετέχουν στο έργο να αντιδράσουν «με στοχευμένα αντίμετρα. Διακυβεύεται η ενεργειακή ανεξαρτησία της Ευρώπης».

Ο Nord Stream 2, που στόχος είναι να διπλασιάσει τη μεταφορά ρωσικού φυσικού αερίου προς τη Γερμανία μέσω της Βαλτικής Θάλασσας και παρακάμπτοντας την Ουκρανία, αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία στα τέλη του 2019.

Το αμερικανικό νομοσχέδιο, που τελεί υπό την έγκριση της Γερουσίας και του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, προβλέπει ότι το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών θα δημοσιοποιήσει εντός 60 ημερών τα ονόματα των επιχειρήσεων και των ιδιωτών που έχουν συμμετάσχει στο έργο του Nord Stream 2.

Οι κυρώσεις που προβλέπονται από αυτό το νομοσχέδιο περιλαμβάνουν το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων και την ανάκληση αμερικανικής βίζας για τους επιχειρηματίες που σχετίζονται με την κατασκευή του αγωγού.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024